Ensin Australiaa piinasivat rakeet, metsäpalot ja tulvat – nyt maata uhkaa ihmiselle vaarallisten myrkkyhämähäkkien invaasio

0:48
Tämä video ei sovi hämähäkkikammoisille: Nälkäinen hämähäkki pisti opossumin suihinsa Australiassa.

Maastopaloja, tulvia ja rakeita. Australia on kärsinyt viime aikoina erilaisista luonnonmullistuksista, ja nyt asiantuntijat varoittavat vaarallisista hämähäkeistä.

Australialainen matelijapuisto julkaisi varoittavan videon Facebookissa. 

– Viimeaikaiset sateet ja lämmin sää ovat saaneet tunneliverkkohämähäkit liikkeelle, Australialaisen matelijapuiston tiedottaja Daniel Rumsey kommentoi puiston Facebook-videolla.


Rumseyn mukaan etenkin uroshämähäkit saattavat päätyä ihmisten koteihin, koska ne lähtevät nyt etsimään naaraita parittelukumppaneikseen.

Hämähäkki liikkuu yleensä öisin ja viihtyy päiväseltään hämärissä paikoissa. Siksi esimerkiksi kenkä on myrkyllisen hämähäkin suosima suojapaikka. 

Maailman vaarallisin

Tunneliverkkohämähäkit kuuluvat maailman vaarallisimpiin hämähäkkilajeihin.

Hämähäkkilajien myrkky on ihmiselle erittäin vaarallista ja nopeasti vaikuttavaa. Australiassa tunnetaan kaikkiaan 35 erilaista tunneliverkkohämähäkkilajia, joista yhtä pidetään ihmiselle kaikkein vaarallisimpana hämähäkkinä. 

Tunneliverkkohämähäkit voivat kasvaa jopa 10 senttiä pitkiksi. Hämähäkillä on pitkät hampaat, joilla se pystyy puremaan jopa kynnen lävitse.  

Matelijapuisto neuvoo videollaan, että mikäli kotoaan löytää myrkkyhämähäkin ja sen voi ottaa kiinni turvallisesti, hämähäkin voi tuoda puistoon.

Hämähäkkien keräämisellä on ihmishenkiä pelastava vaikutus, sillä puistolla on pitkä kokemus ihmiselle vastamyrkyn kehittämisestä. 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja