Mainos

ENSI-omakotitalon elementtien pystytys

Valkeakosken vuoden 2009 asuntomessuilla esiteltävien talojen pääpaino on yksikerroksisissa, helposti rakennettavissa harjakattoisissa taloissa.

– Monipuoliseen tarjontaamme mahtuu myös erikoisuuksia. Yksi varmasti suuren huomion saava kohde on ratamoottoripyöräilijä Mika Kallion noin 400 neliöinen, kolmikerroksinen kevytbetonitalo, kertoo aluevalvoja Tiina Rantala.

– Toinen pääteemamme on energiatehokas rakentaminen, josta on hyvänä esimerkkinä useita passiivitaloja. Suurin osa taloista mahtuu A-energialuokkaan.

Tällä kertaa asuntomessuilla ei esitellä ollenkaan kerrostaloja – ainoastaan yksi rivitalokohde.

Arkkitehtiopiskelijoille suunnatun suunnittelukilpailun tuloksen syntynyt ENSI-omakotitalo sopii siis kaikin puolin hyvin Valkeakosken asuntomessujen valikoimaan.

– Sen ratkaisu on sellainen, että taloon mahtuu nuori perhe senkin jälkeen, kun perheen koko kasvaa. Se on mukautumiskykyinen, kuvailee pankinjohtaja Juha Luomala Valkeakosken Osuuspankista.

Muunneltava ja monimuotoinen

Talo ei ole ulkomuodoltaan aivan tavanomainen. Finndomo Oy/Vaajatalojen tuotantolinjalla jouduttiinkin tekemään joitain poikkeuksia elementtien kokoamisessa; osa niistä piti valmistaa eri paikassa kuin vakiolinjalla.

– Taloa voidaan muunnella ja laajentaa sekä sisäosiltaan että ulospäin, kertoo markkinointipäällikkö Jouko Mäki.

– Tässä talossa kaikki suunnittelu on tietysti jo tehty lukuun ottamatta joitakin sisustukseen liittyviä päätöksiä, mutta tulevissa malleissa sama talo voidaan toteuttaa eri tavoin.

– Pystytykseen erikoisen muotoiset elementit eivät tuo erityishaasteita, sanoo vastaava mestari Pekka Tavi.

– Esimerkiksi höyrynsulku saadaan liitoskohdissa sellaiseksi, että tiiveysluokka pysyy erinomaisena.

Energiatalouteen on kiinnitetty paljon huomiota eri yksityiskohdissa, joista yksi keskeisimpiä on ikkunat.

– Olemme kehittäneet omalla tehtaallamme Haukiputaalla aivan uuden, nelinkertaisen ikkunan. Sen u-arvo on VTT:n mittausten mukaan tällä hetkellä 0,84, mutta tulemme pääsemään siitä vieläkin parempaan, eli arvoon 0,8. Näitä ikkunoita tulemme vastaisuudessa käyttämään kaikissa talotyypeissämme, Mäki sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.