Ensi kesän hitti? Olut-limut tulevat Suomeen

Olutta ja virvoitusjuomaa sisältävät juomasekoitukset pyrkivät nyt Suomen markkinoille. Nähtäväksi jää, mitä suomalaiset pitävät sitruslimun ja oluen makuyhdistelmästä.

Panimoyritys Hartwall tuo maaliskuun lopussa Suomen markkinoille Foster's Radler -juomat. Kyseessä on maailmalla suosittu juomasekoitus, jossa on 60 prosenttia sitrusvirvoitusjuomaa ja 40 prosenttia olutta. Juoman alkoholipitoisuus on 2 %.

– Foster’s Radler aloittaa täysin uudenlaisen juomakategorian Suomessa. Oluen ja virvoitusjuoman sekoitus on suomalaisille vielä tuntematon yhdistelmä. Tuotetta maistamaan päässeet ovat vakuuttuneita sen raikkaasta, omaperäisestä mausta, kertoo Foster’sin tuotepäällikkö Daniela Tjeder Hartwallilta.

Radlerit suosittuja Keski-Euroopassa

Hartwallin mukaan juoma on matala-alkoholinen vaihtoehto, joka sopii vaikkapa saunajuomaksi. Parhaimmillaan juomasekoitus on tarjoiltuna kylmänä, 3-5 asteisena. Sitruunaisen janojuoman resepti on kehitetty alkuperäistä ideaa mukaillen. Keski-Euroopassa radlerit ovat suosittuja janojuomia. Eurooppalaisissa esimerkeissä radlereihin on yhdistetty makuja inkivääristä mansikkaan.

Radlereiden juuret ovat 1920-luvun Münchenissa, jossa juomaa valmistettiin paikallista pyöräilytapahtumaa varten. Radler tarkoittaakin saksaksi pyöräilijää. Tarinan mukaan paikallinen olutmestari ja pubin pitäjä, Franz Xaver Kugler, varmisti juoman riittävyyden kaikille pyörätapahtumaan osallistuneille sekoittamalla olutta ja sitruunamehua – ja näin uusi juomasekoitus oli syntynyt. Juoma nimettiin Radler Massiksi.

Lähde: Deski

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja