Mainos

Vuoto: Tässä on seuraava iPhone – ensi kertaa kuvissa virrat päällä

Applen tuleva iPhone – nimeltään mahdollisesti iPhone 7, iPhone 6SE tai jotain aivan muuta – on nähty väitetysti ensi kertaa kuvissa virrat päällä.

Kiinasta Geekbarilta kantautuvissa kuvissa, jotka julkaisi myös ranskalainen Apple-vuotoja tiukasti seuraava Nowhereelse, jonka mukaan samasta lähteestä on aiemminkin paljastunut luotettavaa materiaalia.

Kuvissa nähdään nykyisen 4,7 tuuman iPhone 6S:n seuraaja. Ulkoiset erot ovat aiempien osa- ja mallivuotojen perusteella tuttuja: takakameran linssin sekä sen ympäryksen koko on kasvanut, taka-antennijuovat löytyvät vain laitteen päätyreunoilta eivätkä enää kulje takapinnan halki ja 3,5 millimetrin kuulokeliitäntä on kadonnut. Kuulokeliitännän poistumisen myötä kuvissa näkyvän iPhonen pohjasta Lightning-liitännän molemmilta puolilta löytyy symmetrisesti kuusi reikää. Tämä ei kuitenkaan vielä varmista tulevasta iPhonesta löytyvän stereokaiuttimia, sillä toisten reikien takaa voi edelleen löytyä vain pelkkä mikrofonikin.

Näytöllä kuvan iPhonessa nähdään Applen sisäisesti käyttämien testiohjelmistojen kuvakkeita. AppleInsider kertoo, että WiPASmini käytetään yhteyksien testaamiseen ja MesaCalia TouchID:n testaamiseen.

Lisäksi kuvissa näkyy ohjelmistoversion koontinumero14A92340t, kun nykyinen iOS 10:n neljännen kehittäjäbeetan koontinumero on 14A5322e. Koontinumero näyttäisi kuuluvan samaan sarjaan iOS 10:n kanssa ensimmäisen kahden numeronsa perusteella.

Sisälle uuteen iPhoneen odotetaan uutta Apple A10 -järjestelmäpiiriä ja Qualcommin sijaan Intelin verkkoyhteyksistä vastaavaa kantataajuusmodeemia. Lisäksi huhutusti jo malliston aloitusmalli tarjoaisi tänä syksynä 16 gigatavun sijaan 32 gigatavua tallennusmuistia. Kameran koon kasvu voi viestiä muiden muutosten lisäksi optisen kuvanvakaimen tulosta myös 4,7 tuuman iPhoneen. Myös näyttö voi saada päivityksen, jonka osalta luontevinta olisi 9,7 tuuman iPad Prosta tutun True Tonen ja Wide Colorin tulo myös iPhoneen.

Huhujen mukaan uudet iPhonet tulisivat saataville ensimmäisissä maissa 16. syyskuuta ja ennakkomyynti näissä alkaisi viikkoa aiemmin 9. syyskuuta. Suomeen uudet iPhonet voisivat saapua 1-2 viikkoa ensimmäisiä maita myöhemmin. Nämä aikataulut tarkoittaisivat myös Applen julkistustilaisuuden asettuvan todennäköisesti ensimmäiselle syyskuussa alkavalle viikolle eli noin kuukauden päähän nykyhetkestä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.