Ennätyspitkä F1-kausi näyttää mahdolliselta – jälleen yksi kisajärjestäjä jatkosopimukseen

F1-sarjassa saatetaan kisata ensi kaudella 22 osakilpailua. Viimeisimpänä kisajärjestäjänä Meksiko on solminut jatkosopimuksen GP-oikeuksista.

Vuonna 2015 sarjaan 23 vuoden tauon jälkeen palannut Meksiko on ollut yleisömenestys ja joka vuosi yksi F1-sarjan fanaattisimmista tapahtumista, mutta GP:n jatko oli pitkään vaakalaudalla.

Nyt tapahtumajärjestäjät kuitenkin tiedottavat Twitterissä, että Mexico City jatkaa kisakalenterissa. Lisätietoa on luvassa organisaation mukaan torstaina.

Mexico Cityn pormestari Claudia Sheinbaum on todennut aiemmin, että tapahtuma pyritään jatkossa järjestämään yksityisellä rahalla ilman julkisrahoitusta.

Vuoden 2020 kisakalenteri on vielä pitkälti auki, mutta sarja on näillä näkymin venymässä ennätykselliseen 22 osakilpailuun. Ennen Meksikoa myös Espanjan GP:n jatko Barcelonassa varmistui Katalonian aluehallinnon hyväksyttyä vuoden jatkosopimuksen.

Ensi kaudeksi mukaan liittyvät Vietnam ja Hollanti. Toistaiseksi ilman sopimusta olevista maista Italia on jo medialähteiden mukaan päässyt yhteisymmärrykseen sarjan oikeudet omistavan Liberty Median kanssa, mutta Saksa putoaa todennäköisesti ohjelmistosta.

Lue myös:

    Uusimmat