Ennätykset rikki! Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas on katsotuin kotimainen elokuva lähes viiteenkymmeneen vuoteen

Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuva on kerännyt jo yli 800 000 katsojaa Suomessa. 

100-vuotiaan Suomen itsenäisyyden juhliminen keräsi suomalaiset sankoin joukoin Aku Louhimiehen Tuntematon sotilas -elokuvan näytöksiin. Elokuvalla on nyt yhteensä jo yli 800 000 katsojaa Suomessa, sen oltua ohjelmistossa 42 päivää. Ensi-iltaa edeltävissä ennakkonäytöksissä elokuvan näki ennätyksellisesti lähes 50 000 katsojaa. 

Elokuva on nyt katsotuin kotimainen elokuva lähes viiteenkymmeneen vuoteen. Tuntematon sotilas on jättänyt katsojatilastoissa taakseen muun muassa kaikki Ere Kokkosen Uuno Turhapuro -elokuvat. Elokuva jatkaa elokuvateattereissa kautta maan edelleen katsojatilastojen ykkösenä.

Vuodesta 1970 alkaen nykyisenkaltaisesti tilastoitujen katsojamäärien listalla Tuntematon sotilas -elokuvan edellä on vain kaksi ulkomaista elokuvaa: James Cameronin Titanic (1997) sekä Milos Formanin Yksi lensi yli käenpesän (1975).

Huippusuosituista ulkomaisista elokuvista kauas taakse ovat jääneet jo muiden muassa kaikki Taru sormusten herrasta -elokuvat (2001-2003), E.T. Extra-Terrestrial (1982) ja Papillon (1973).

Kaikkien aikojen katsotuin kotimainen elokuva on edelleen Edvin Laineen Tuntematon sotilas vuodelta 1955. Elokuvan on nähnyt elokuvateattereissa 2,8 miljoonaa ihmistä.


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja