Englannissa asuneet Amelie ja Brett rakastuivat Lappiin lomamatkallaan – muuttivat Suomeen ja rakensivat unelmiensa talon

Grand Designs Suomi -sarjan tuoreessa jaksossa seurataan Amelien ja Brettin taloprojektia Kilpisjärvellä.

Grand Designs Suomi -sarjan keskiviikkona 22. marraskuuta esitettävässä jaksossa nähdään Revontulitalo. Vuonna 2019 silloin Englannissa asuva brittiläinen Amelie ja eteläafrikkalainen Brett perheineen pakkasivat omaisuutensa asuntovaunuun ja lähtivät kuukausien reissulle ympäri Eurooppaa. Lappiin he tulivat katsomaan revontulia.

Koronapandemia muutti kuitenkin heidän elämänkulun, kun he päättivät jäädä perheensä kanssa Kilpisjärven maisemiin.

Grand Designs -jaksossa pari haluaa rakentaa perheelleen talon, jossa näkymät revontulineen, järvimaisemineen ja tuntureineen sekä hiljaisuus pääsevät oikeuksiinsa. Projekti ei suju ilman haasteita, lista on pitkä: hintataso, pitkät, kylmät talvet, etäisyydet, kielimuuri. Pariskunta ei puhu suomea, elementtitalo tulee Virosta ja rakentajista osa on venäjänkielisiä. 

– Google translator on paras ystäväni, Brett kertoo jaksossa.

Juontaja Samppa Lappalainen hämmästelee valmistuneen kodin eteisetöntä sisäänkäyntiä. Brett ja Amelie kertovat että se on hyvin brittiläistä. Ja sen minkä tuulikaapissa menettää, sen näkymässä voittaa.

– Asumme asuntovaunussa, joten mitä enemmän tilaa, sen parempi, Brett kuvailee Lappalaiselle. 

Talossa on epoksilattiat. Vedenkestävyys mahdollistaa myös kylpyammeen sijoittamisen makuuhuoneeseen, joka mahdollistaa revontulien ihailemisen kattoikkunoista sängyn lisäksi kylvystä.

Grand Designs Suomi keskiviikkoisin MTV Katsomossa ja klo 20 alkaen MTV3-kanavalla.

Lue myös:

    Uusimmat