Mainos

Englanninkieliseen perusopetukseen tunkua

17:28

Ensi syksyn ekaluokkalaisten kouluun ilmoittautuminen oli tänään käynnissä Ressun peruskoulussa Helsingissä. Englanninkieliseen perusopetukseen hakee huomattavasti enemmän lapsia kuin paikkoja on tarjolla.

Moni vanhempi oli ilmoittamassa lastaan koulun englanninkieliselle linjalle. Ressun peruskoulu on yksi harvoja suomenkielisiä helsinkiläiskouluja, joissa opiskelun voi aloittaa heti ensimmäiseltä luokalta englanniksi.

– Perheemme työskentelee alalla, jolla kansainvälisyys ja monikulttuurisuus on oleellista, ja myös mahdollinen liikkuvuus Suomesta pois ja takaisin Suomeen, sanoi lastaan englanninkieliselle linjalle ilmoittamassa ollut Minna Kervinen.

– Meillä on kaksikielinen perhe eli puhutaan sekä englantia että suomea, joten tämän takia haluttaisiin englanninkielistä opetusta, totesi puolestaan Anu Andersson.

Englanninkieliseen opetukseen onkin ollut viime vuosina kovaa tunkua, eikä läheskään kaikille lapsille löydy paikkaa.

Viime syksynä esimerkiksi Ressun peruskoulun englanninkieliselle luokalle haki 97 oppilasta, joista vain 25 sai lopulta paikan. Ressun englanninkieliselle linjalle pyrkivät osallistuvat haastavaan soveltuvuustestiin, jossa mitataan englannin osaamista.

– Innostusta on kyllä paljon, ja vuosi vuodelta määrät kasvavat tasaisesti, Ressun peruskoulun apulaisrehtori Juha Säämänen sanoo.

– On paljon tällaisia lyhyellä komennuksella olevia perheitä, jotka ovat täällä vain muutaman vuoden. Ja on myös perheitä, jotka muuttavat ulkomailta takaisin Suomeen, ja opetusta halutaan jatkaa opitulla kielellä. On myös kiinnostusta antaa lapselle vahva kielitausta heti alusta saakka.

Helsingin suomenkielisissä peruskouluissa englanninkielisen opetuksen aloitti viime syksynä vajaat 100 oppilasta. Kahdessa koulussa opetusta annettiin täysin englanninkielisellä luokalla, kahdessa koulussa oppia sai kaksikielisellä suomi-englanti-luokalla.

Helsingissä englanninkielistä perusopetusta antavat myös International School of Helsinki, English School ja Helsingin eurooppalainen koulu.

Helsingin opetusviraston mukaan painetta englanninkielisen opetuksen lisäämiseen on, ja päätöksiä lisäpaikoista tehdään tämän vuoden aikana.

– Lisäpaikkojen tarve on tunnistettu, mutta se on viime kädessä sitten poliittinen päätös, Helsingin perusopetuslinjan vs. linjajohtaja Marjo Kyllönen sanoo.

Opetushallituksen mukaan myös monessa muussa Suomen suuressa kaupungissa on kouluja, joissa opetetaan huomattava osa sisällöistä englanniksi.

Täsmällistä tietoa englanninkielisen opetuksen määrästä Suomessa ei kuitenkaan pystytä antamaan.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.