Enemmän seksiä ja paremmat mahdollisuudet tulla raskaaksi – tutkimus paljastaa, mitä kannattaa syödä

2:18

Tutkimus paljastaa jälleen yhden syyn lisätä kalaa ruokavalioon.

Yllä olevalla videolla pohditaan, mikä on "normaali" määrä seksiä suhteessa.

Kala sisältää paljon proteiinia, D-vitamiinia ja sydänystävällisiä omega-3-rasvahappoja. Kalan syöminen saattaa kuitenkin myös parantaa seksielämääsi – ja jopa parantaa raskaaksi tulemisen mahdollisuuksia.

Meren antimien eduista kertoo tuore Harvard T.H. Chan School of Public Healthin tutkimus, joka esiteltiin The Journal of Clinical Endocrinology & Metabolism -julkaisussa.

Tutkimusta varten 501 lasta yrittävää pariskuntaa kirjasi ylös, kuinka paljon he söivät kalaa ja äyriäisiä. Lisäksi ylös kirjattiin seksikertojen määrä. Tutkijat seurasivat pareja vuoden tai siihen saakka, että he alkoivat odottaa lasta.

Kalareseptejä löydät Makuja.fi-sivuston reseptipankista

Kalaa kahdesti viikossa

Selvisi, että kaloja ja äyriäisiä vähintään kahdesti viikossa syövistä pareista 92 prosenttia alkoi odottaa lasta seurantavuoden loppuun mennessä. Niistä pareista, jotka eivät syöneet kalaruokia yhtä paljon, 79 prosenttia onnistui vuoden loppuun mennessä 

Ne miehet ja naiset, jotka söivät mereneläviä eniten – yli 8 annosta kuussa – harrastivat myös seksiä 22 prosenttia enemmän.

Mistä tulokset oikein johtuvat?

Mutta johtuiko peittojen tiivis heiluttelu todella kalansyönnistä? Tutkijat eivät ole täysin varmoja. Äyriäisten ja osterien piristävää vaikutusta libidoon on perusteltu niiden korkealla sinkkipitoisuudella, mutta koska tutkimuksessa ei tarkasteltu sinkin määrää sen tarkemmin, todisteita siitä ei löytynyt.

– On myös mahdollista, että pariskunnat, jotka nauttivat suurempia määriä kalaa yhdessä, syövät enemmän aterioita yhdessä, ja näin ollen viettävät enemmän aikaa yhdessä (mukaan lukien öitä), pohtii tutkimusta johtanut Audrey Gaskins.

Gaskinsin mukaan raskaaksi tuloa voivat puolestaan edistää kalan sisältämät omega-3-rasvahapot, jotka saattavat parantaa siemennesteen ja sikiön laatua sekä ovulaation todennäköisyyksiä ja lisäksi kohottaa raskaudelle tärkeän keltarauhashormonin tasoja.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja