Mainos

Enemmän irti ajamisesta - Kännykän voi kytkeä auton omaan tietojärjestelmään

Autojen OBD -diagnosointijärjestelmän (On-Board Diagnostics) antamia tietoja pääsee lukemaan myös oman älypuhelimen avulla.

OBD-liitäntä löytyy nykyään kaikista henkilöautoista. Sen kautta luetaan auton valvontajärjestelmän antamia tietoja auton moottorin ohjausyksiköltä. OBD-mittaus suoritetaan esimerkiksi katsastuksen yhteydessä, ja sen avulla selvitetään autossa esiintyneitä mahdollisia virhetilanteita.

Markkinoilla on ollut erillisiä OBD-testereitä, joiden avulla asiasta kiinnostuneet autoilijat ovat itsekin voineet perehtyä autonsa toimintaan.

Nyt yhdysvaltalainen Automatic tuo OBD-mittauksen myös älypuhelimen käyttäjille noin 70 dollaria maksavalla Automatic Link -lisälaitteella, joka välittää mitatut ajotiedot iPhone-sovellukseen. Android-laitteille on tulossa oma versionsa ensi syksyn aikana.

Automatic Link -laite kytketään auton OBD-porttiin. Tiedot välitetään puhelimeen langattomasti Bluetoothin avulla. Järjestelmä myös hyödyntää toiminnassaan puhelimelta saatuja GPS-tietoja.

OBD (On-Board Diagnostics)

Tässä vaiheessa Automatic tulee markkinoille vain Yhdysvalloissa, mutta yhtiö kertoo sivuillaan pyrkivänsä laajentumaan tulevaisuudessa myös muihin maihin.

All Things Digital -verkkosivusto kertoo, että Automaticin käyttäjä voi älypuhelimensa kautta saada selville esimerkiksi mistä syystä moottorin varoitusvalo on syttynyt päälle.

Automatic-sovellus antaa kuljettajalle myös palautetta. Ajomatkan jälkeen sovellus näyttää kartalla, missä auto kulki ja kuinka paljon se kulutti polttoainetta. Sovellus myös huomauttaa jos kuljettaja vaikkapa jarruttaa tai kiihdyttää ajoneuvollaan turhan nopeasti.

Automatic-yhtiön toimitusjohtaja Thejo Kote toteaa, että pienet muutokset ajotavoissa voivat johtaa suuriin polttoainesäästöihin.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.