Mainos

Enemmän haittaa kuin hyötyä – tästä tiedät, että vatsalihastreenissäsi on jokin pielessä

Kireät lonkankoukistajat voivat olla syy siihen, jos vatsalihastreenisi ei tunnu siellä, missä pitäisi.

Vaikka kuinka tarkkailisit asentoasi peilistä, vatsarutistuksia tehdessä polte tuntuu vatsan sijaan lonkassa. Kuulostaako tutulta? Yhdysvaltalaisen personal trainer Christi Marraccinin mukaan tämä ei välttämättä johdu asennostasi, vaan toimistotyöläisille tutusta vaivasta – kireistä lonkankoukistajista. 

Istumaannousut kannattaa vaihtaa lankkuun

Jos lonkankoukistajasi ovat entuudestaan kireät, rankat vatsalihastreenit saattavat vain lisätä ongelmia. Tämä siksi, että entuudestaan kireät lonkankoukistajat saattavat pitkällä aikavälillä synnyttää myös muita ongelmia, kuten selkäkipuja. Vaikka ongelmia ei syntyisikään, vatsarutistukset eivät välttämättä ole treeni, josta olisi kireistä lonkankoukistajista kärsiville eniten hyötyä.

Marraccin kannustaakin kaikkia niitä, joille vatsalihasliikkeet aiheuttavat ikävää tunnetta lonkkaan, vaihtamaan treenitottumuksia. Tavalliset vatsarutistukset ja istumaannousut mies suosittelee vaihtamaan koko keskivartaloa kuormittavaan lankku-liikkeeseen. Tämä liike on tehokas, mutta ei kuormita lonkankoukistajia samaan tapaan kuin tavalliset vatsalihasliikkeet.

Tällä treenillä treenaat keskivartalosi teräskuntoon: Mahtava lankkutreeni vie vain 10 minuuttia

Tämän lisäksi mies muistuttaa liikkuvuusharjoitusten tärkeydestä. Etenkin työpäivänsä pöydän ääressä viettävien tulisi muistaa venytellä ja avata lihaksiaan, etenkin lonkankoukistajia. Kun pidät huolta lonkankoukistajistasi, saatat pian huomata myös tuloksia myös keskivartalossasi.

Tämä venytys kannattaa ottaa osaksi treenirutiineja! Katso vinkit tehokkaaseen lonkankoukistajavenytykseen videolta. 

5:35

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.