Enea Bastianini ajoi Moto2:n maailmanmestariksi – tuleva tallikaveri oli pilata juhlat

Italialainen Enea Bastianini on voittanut Moto2-luokan maailmanmestaruuden. Mestaruus ratkesi jännittävien vaiheiden jälkeen kauden viimeisessä osakilpailussa Portimaon radalla.

MotoGP-kausi C Moressa!

Portugalin GP:n lähetykset 21.-22.11.
Su: Osakilpailut Moto3 klo 12.45, Moto2 klo 14.05, MotoGP klo 15.40

Aika-ajot ja osakilpailut suorana C More Maxilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!

Italtrans Racing Teamin Enea Bastianini lähti Portugalin kilpailuun 14 pisteen etumatkalta Sam Lowesiin nähden. MM-sarjan kolmas Luca Marini oli Bastianinia 18 pistettä perässä, mutta Marinin ajaessa kisassa ruutulipulle toisena ja Bastianinin jäädessä viidenneksi ero kaventui lopulta yhdeksään pisteeseen.

Kilpailun aikana piste-ero oli pienimmillään kaksi pistettä, kun Bastianini käväisi hetkellisesti kuudentena ja Marini sekä Lowes taistelivat kilpailun voitosta. Lowes jäi kisassa lopulta kolmanneksi.

Historian ensimmäinen Moto2-kilpailu Portimaon radalla päättyi lopulta paalulta lähteneen australialaisen Remy Gardnerin uran avausvoittoon. Gardner ohitti Marinin kaksi kierrosta ennen maalia.

Toista kauttaan Moto2-luokassa ajaneelle Bastianinille maailmanmestaruus on uran ensimmäinen. 22-vuotias italialainen onnistui voittamaan kauden aikana kolme osakilpailua.

Bastianini sekä Marini nousevat ensi kaudeksi MotoGP-luokkaan Ducatin satelliittitalliin.

Aki Ajon KTM-tallin Jorge Martin oli Portugalissa kuudes ja Tetsuta Nagashima 14:s.

Tallien MM-sarjassa Red Bull KTM Ajo oli kolmas. Tallimestaruuden voitti ylivoimaisesti Valentino Rossin SKY Racing Team VR46.

Kaikki MotoGP-kauden aika-ajot ja osakilpailut suorina lähetyksinä C Moren kanavilla ja cmore.fi-suoratoistopalvelussa!