Mainos

”En ollut paikalla, mutta antaako se sinulle oikeuden komentaa lastani?” – äitibloggari yllättää mielipiteellään

Äitibloggari kirjoitti huvittavan tekstin tuntemattomalle naiselle, joka kuritti hänen lastaan leikkipuistossa.

Karen Alpert on äiti ja Baby Sideburns -blogin kirjoittaja. Toukokuun 24. päivänä Alpert kirjoitti blogiinsa tekstin, jonka hän osoitti tuntemattomalle naiselle. Naiselle, jolla oli pokkaa komentaa Alpertin poikaa leikkipuistossa.

Alpertin nuori poika oli leikkimässä kiipeilytelineellä, kun Alpert itse oli lohduttamassa pojan itkevää kaveria. Sillä välin pieni tyttö yritti myös päästä kiipeilytelineeseen, mutta opetteli vasta kiipeilemään. Alpertin poika rynnisti jatkuvasti tytön ohi välillä myös pudottaen tämän alas.

Ilmeisesti pikkutytön äidillä oli pokkaa käskeä poikaa lopettamaan. Mutta suuttuiko Alpert toiselle aikuiselle kuullessaan, mitä tapahtui? Ei. Sen sijaan Alpert oli iloinen, että paikalla oli toinenkin vastuullinen aikuinen hoitamassa tilannetta.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Näin Alpert kirjoitti:

"Joten ei, en ollut paikalla, mutta antaako se sinulle oikeuden komentaa lastani? Antaako se sinulle oikeuden puhua hänelle tiukasti ja käskeä häntä lopettamaan? Antaako se sinulle oikeuden käyttäytyä kuin olisit jonkinlainen vastuuhenkilö, kun hän on oikeasti MINUN lapseni?

Mmmm, kyllä. KYLLÄ, SITÄ SE TARKOITTAA.

En saanut mahdollisuutta sanoa tätä tänään, mutta KIITOS. Koska, jos minun lapseni käyttäytyy kuin ääliö, enkä ole paikalla mistä tahansa syystä, sinulla on minun lupani käskeä häntä lopettamaan se pelleily. En sano, että sinulla olisi oikeus koskea häneen millään tavalla tai huutaa hänelle hallitsemattomasti (se on sallittua vain minulle), mutta käske häntä vapaasti lopettamaan typerä käytöksensä, jos hän ei odota vuoroaan kiipeilytelineillä. Tai jos hän kävelee ylös liukumäkeä. Tai jos hän heittelee puulastuja. Tai jos hän puhuu rumia. Tai kiusaa. Tai tekee mitä hyvänsä, jota hänen ei pitäisi tehdä, ja joka häiritsee jotain toista.

Koska vaikka et ole hänen vanhempansa, olet aikuinen. Mikä tarkoittaa, että olet fiksumpi kuin hän."

Alpert muistuttaa myös kirjoituksessaan, että lapsen kasvattamiseen tarvitaan koko kylä.

– Olen pahoillani, etten ollut siellä tekemässä työtäni, joten kiitos, että autoit, hän lopettaa kirjoituksensa.


Video: Miksi äitiä pitää totella? Suomalaislapset kertovat.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.