"En olisi koskaan halunnut tappaa viatonta ihmistä" – Naapurinsa ampuneelle amerikkalaispoliisille 10 vuoden tuomio, omaiset raivostuivat oikeuden päätöksestä

Yhdysvalloissa entinen poliisi on saanut kymmenen vuoden tuomion aseettoman naapurinsa tappamisesta.

Poliisi palasi viime vuonna pitkän työvuoron jälkeen kotiin ja meni vahingossa naapurinsa asuntoon, joka sijaitsi kerrosta ylempänä kuin hänen omansa. Hän luuli sohvalla istuvaa naapuria murtomieheksi ja ampui tämän.

Syyttäjän mukaan Amber Guygerilla, 31, olisi ollut useita mahdollisuuksia perääntyä ja kutsua apuvoimia, mutta sen sijasta hän päätti ampua. Guygerin puolustuksen mukaan kyseessä oli traaginen erehdys.

– Pyydän Jumalalta anteeksiantoa. Vihaan itseäni joka päivä. En olisi koskaan halunnut tappaa viatonta ihmistä, Guyger sanoi oikeudenkäynnin aikana.

Oikeusjärjestelmää kritisoidaan

Murhatun naapurin, Botham Jeanin, omaisten mukaan rangaistus oli liian lievä. He olisivat halunneet poliisille 28 vuoden tuomion.

– Totta kai tuomio on riittämätön. Koko oikeusjärjestelmämme on riittämätön, ja työn täytyy jatkua, kirjoitti omaisten asianajaja Lee Merritt Twitterissä.

Tapaus herätti runsaasti huomiota ja mielenosoituksia, sillä Guyger on valkoinen ja Jean oli musta. Yhdysvalloissa on toistuvasti sattunut tapauksia, joissa valkoiset poliisit ovat ampuneet aseettomia mustia.

Lue myös:

    Uusimmat