Empire-tähti toivoo avointa keskustelua mielenterveysongelmista: "Ei ole mitään hävettävää"

Taraji P. Hensonin mukaan keskustelua tarvitaan.

Empire-sarjasta tuttu näyttelijä Taraji P. Henson haluaa auttaa hävittämään mielenterveysongelmiin liittyvän stigman. Hän puhui aiheesta perustamansa Boris Lawrence Hensonin säätiön lanseeraustilaisuudessa.

Näyttelijä nimesi säätiön isänsä mukaan, sillä hänen isänsä kärsi post-traumaattisesta stressioireyhtymästä taisteltuaan Vietnamin sodassa. Hensonin mukaan hänen isänsä puhui avoimesti ongelmistaan sodan jälkeen.

– Siinä ei ole mitään hävettävää. Häpeätkö murtunutta nilkkaa? Hävettääkö sinua mennä juurihoitoon?

Hensonin mukaan afroamerikkalaisen yhteisön on tehtävä erityisen lujasti töitä, jotta mielenterveydestä keskusteltaisiin avoimemmin. Hän kertoo, että mielenterveysongelmista puhumista pidetään heikkoutena, eikä se ole terveellistä.

Hensonin mukaan nyt on oikea aika käydä avointa keskustelua. Hän haluaa antaa keskustelulle kasvot osoittaakseen, ettei julkisuus tee kenestäkään täydellistä, eikä raha saa ongelmia katoamaan.

Henson kertoi haastattelussa, miten huolehtii omasta henkisestä hyvinvoinnistaan. Hän käy psykiatrilla joka toinen viikko, mutta soittaa tälle useammin, jos tuntee olonsa ahdistuneeksi.

Aiemmin hän puhui ongelmistaan ystäviensä kanssa, mutta päätti lopettaa sen, sillä ystävät eivät ole ammattilaisia eivätkä todennäköisesti kerro ikävää totuutta.

– On terveellisempää saada objektiivinen mielipide, hän toteaa.

Lähde: E! News

Lue myös:

    Uusimmat