"Emme oikein osaa lausua nimeä..." – suomalaisista keittiöistä tuttu keksintö kerää kehuja maailmalla

1:32

Insider-sivusto on hehkuttanut suomalaisena pidettyä keksintöä, jonka nimeä englanninkieliset eivät osaa lausua, mutta jonka neroutta on vaikea olla ihastelematta.

VIDEO: Lapset keksivät nerokkaan tavan tuulilasin puhdistamiseksi.

Suomessa miltei joka kodista tunnettu astiankuivauskaappi on innostanut yhdysvaltalaisia tiskien kanssa tuskastelevia ihmisiä.

Astiankuivauskaapin ideahan on yksinkertainen: märät tiskit nostetaan tiskipöydän yläpuolelle sijoitettuun kaappiin, jossa astiat valuvat kuiviksi ritilätelineen ansiosta.

Keksintöä tituleerataan suomalaisen Maiju Gebhardin ideaksi. Hän kehitteli astiankuivauskaappia Työtehoseurassa vuosina 1944–1945. Tosiasiassa astiankuivauskaapin kaltaiset keksinnöt saivat patentin Yhdysvalloissa jo toistakymmentä vuotta aikaisemmin vuosina 1928 sekä 1930.

Suomalaiset kuitenkin pitävät keksintöä omanaan, ja näin tuntuvat ajattelevan myös yhdysvaltalaiset.

Nerokas, mutta vaikea lausua 


Jos upotus ei näy, voit avata sen tästä.

Insider-sivusto kiittää suomalaisia astiankuivauskaapista, vaikka pahoittelee, että sana ei tahdo taipua englanninkielisen suuhun.

– Emme oikein osaa lausua nimeä – astiankuivauskaappi –, mutta haluamme todellakin sellaisen keittiöömme, sivusto hehkuttaa.

– Keksinnön toimintatapa on nerokas. Se kuivattaa tiskit ja mahdollistaa samalla niiden säilyttämisen. Lisäksi se hyödyntää seinätilaa ja säästää näin tilaa keittiön työtasolla. Tervetuloa säästetty tila! kehut jatkuvat.

Sosiaalisessa mediassa keksintöä hingutaan omiin keittiöihin.

– Tämä on ilmakuivausta hienostuneella tavalla, kommentoi eräs.

– Tarvitsen tämän, intoilee toinen.

– Mahtavaa! hihkuu kolmas.

Ehkä siis otamme tällä kertaa kehut vastaan ja jätämme amerikkalaisille kertomatta, että keksintö on itseasiassa heidän omansa.

Lähde: Insider, Facebook

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja