Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mitä ihmettä? Mämmi ei olekaan vain suomalaisten keksintö

Lehtikuva
Julkaistu 14.04.2017 17:01

MTV LIFESTYLE

Turisteille jo vuosikausia suomalaisena perinneherkkuna syötetty mämmi ei olekaan pelkästään suomalaisen keittiön tuotos.

Suomalaiset ovat syöneet jo vuosikymmeniä mämmiksi ristittyä perinneherkkua, mutta tiesitkö, että samanlaista imellettyä jälkiruokaa on nautittu myös persialaisessa kulttuurissa? Persialaisten kansojen tuntema kevääseen kuuluva imelletty sämänu valmistetaan hyvin pitkälti samalla tavalla kuin suomalainen mämmi.

Sämänuun tulee vehnän jyviä, vettä ja ruusuvettä, ja se imellytetään samalla tavalla kuin mämmi. Sämänua syödään mämmin lailla keväisin: se kuuluu keskeisesti kevään ensimmäisen päivän eli persialainen uuden vuoden tarjoiluihin. ”Persialainen mämmi” on väriltään hieman vaaleamman ruskeaa kuin suomalainen mämmi.

Suomalaiseen mämmiin käytetään vehnän sijaan ruisjauhoja ja -maltaita. Kumpikin herkku imellytetään uunissa miedossa lämpötilassa kypsentäen.

Lähteet: Martat, Wikipedia

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Oletko aina syönyt mämmiä väärin? Kristan tapa mullistaa kaikenMämmiä voi hyödyntää yllättävällä tavalla: "Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli..."MTV:n suuri mämmitesti: Mika Tommolalle ja Kirsi Alm-Siiralle mämmi ei maistunut – Juha Miedolta synninpäästöRuotsissa hamstrataan nyt suomalaista mämmiä – taustalla harvemmin tunnettu syySyötkö mämmiä? Pidä mielessä "neljän ämmän sääntö" – mämmistä tulee huikean hyvää!Tätä et varmasti ole maistanut mämmin kanssa – kerma jää kakkoseksi!
PääsiäinenJälkiruoatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pääsiäinen
  • 20.4.20:08
    Ukrainan sota

    Kreml: Putinilla ei aikeita jatkaa tulitaukoa

  • 20.4.15:56
    Ukrainan sota

    Tämä tiedetään Ukrainan olemattomasta pääsiäistulitauosta: "Satoja iskuja"

  • 20.4.14:46
    Paavi

    Huonokuntoinen paavi siunasi ihmiset Vatikaanissa – perinteisen pääsiäispuheen piti avustaja

  • 19.4.14:55
    Sää

    +20 rikki! Mutta pian alkaa sääsyöksy: Tulvavaara, 15 asteen pakkanen ja lumipyry Suomen yli

  • 18.4.09:29
    Sää

    Hellettä ennen pääsiäistä? Huhtikuun kaikkien aikojen lämpöennätys vaarassa