Mainos

Emiliano Salan ruumista valvonut kaksikko tunnusti hävyttömät rikoksensa – "Lisää ahdinkoa ja murheita perheille"

1:24
Emiliano Salan muistoa kunnioitettiin Mestarien liigassa helmikuussa.

Kaksi brittiläisen valvontayrityksen työntekijää on tunnustanut syyllistyneensä lento-onnettomuudessa kuolleen jalkapalloilijan Emiliano Salan ruumiista otetun videokuvan urkkimiseen ja levittämiseen. 

Sala, 28, kuoli lento-onnettomuudessa tammikuussa. Helmikuussa argentiinalaispelaajan ruumiista levisi kuva sosiaalisessa mediassa, minkä seurauksena poliisi alkoi tutkia tapausta. 

Viranomaiset kohdistivat tutkimuksiaan ruumishuoneen valvonnasta sen kiinnioloaikoina vastanneeseen yritykseen. Ratsioissa selvisi, että yrityksen johtaja Sherry Bray ja toinen työntekijä Christopher Ashford olivat tutkineet valvontakameroiden kuvaa lainvastaisesti. 

Bray oli lisäksi ottanut valokuvia videomateriaalista ja lähettänyt niitä eteenpäin yhdelle henkilölle. Tutkimukset paljastivat, että Bray oli kuvannut toistakin ruumista. 

– Olemme pitäneet mielessämme kahta perhettä koko tämän tapauksen ajan. Tämä järkytti heitä lisää jo ennestään vaikeina ja traumaattisina aikoina, poliisin edustaja Gemma Vinton kommentoi Reutersin mukaan viitateen Salan ja turmassa kuolleen lentäjän David Ibbotsonin sukulaisiin. 

– Brayn ja Ashfordin teot aiheuttivat turhaan lisää ahdinkoa ja murhetta. 

48-vuotias Bray tunnusti tietokoneen väärinkäytön ja rikoksen oikeudenkäyttöä vastaan. Myös Ashford, 62, tunnusti tietokoneen väärinkäytön. Kaksikko saa tuomionsa 20. syyskuuta. 

Sala kuoli lentomatkalla Länsi-Ranskasta Britanniaan. Hän oli siirtymässä Nantesista walesilaiseen Cardiffiin. Salaa kuljettanut kone putosi Englannin kanaaliin.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja