Raju paljastus! Lento-onnettomuudessa menehtyneen Emiliano Salan viestit vuotivat julkisuuteen – "En tiedä, mitä tehdä"

1:24
Emiliano Salan muistoa kunnioitettiin helmikuussa Mestarien liigassa.

Nantesista Cardiffiin talvella siirtynyt jalkapalloilija Emiliano Sala menehtyi tammikuussa traagisessa lento-onnettomuudessa, mutta tapaturman jälkipuinti jatkuu edelleen vilkkaana. Ranskalaislehti L'Equipe sai haltuunsa Salan lähettämät ääniviestit, joissa hyökkääjä on rajusti siirtoaan vastaan.

Sala siirtyi tammikuussa ranskalaisesta Nantesista Englannin Valioliigassa pelanneen Cardiffin riveihin brittiseuran uudella siirtoennätyksellä. Sala menehtyi kuitenkin traagisesti lento-onnettomuudessa matkatessaan Nantesista Cardiffiin.

Ranskalaislehti L’Equipe sai käsiinsä Salan sukulaiselleen lähettämät ääniviestit, joista paljastuu, ettei Sala koskaan edes halunnut siirtyä Cardiffin riveihin.

– He haluavat myydä minut. He ovat saaneet rahakkaan tarjouksen Cardiffilta ja haluavat ehdottomasti minun menevän sinne. On totta, että se on hyvä sopimus, mutta jalkapallollisesta perspektiivistä se ei kiinnosta minua, Sala kertoo viestissään.

Neljällä kaudella Nantesia edustaneen Salan siirron taustalla vahvasti vaikuttanut ranskalaisseuran omistaja Waldemar Kita ei koskaan keskustellut mahdollisesta siirrosta hyökkääjän kanssa, minkä vuoksi Sala tylytti viesteissään Kitaa rajuin sanoin.

– En halua edes puhua hänen kanssaan, koska en halua suuttua. Hän kuvottaa minua. Hän haluaa myydä minut kovalla summalla, jotta hän saa haluamansa rahat. Hän haluaa minut sinne, mutta ei ole edes kysynyt minulta, mitä minä haluan. Hän välittää vain rahasta, Sala tylyttää rajusti.

Hankala asetelma vaikutti Salaan myös henkisesti.

– Asiat ovat täysin sekaisin. En tiedä, mitä tehdä, Sala toteaa. 

Lopulta Sala myytiin Cardiffiin suurella siirtosummalla, mutta argentiinalaishyökkääjä menehtyi ennen kuin ehti pelata yhtäkään ottelua uuden seuransa riveissä.

Salan ruumis löydettiin helmikuussa pitkien etsintöjen jälkeen Englannin kanaalin pohjasta. Salan lisäksi koneessa matkusti lentäjä David Ibbotson, jonka ruumista ei ole löydetty.

Lähde: L'Equipe

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja