Mainos

EM-kultaa voittaneella Mira Potkosella kovat tavoitteet: "Tokiosta samanväristä mitalia"

3:25

Mira Potkonen voitti tiistaina nyrkkeilyn Euroopan mestaruuden naisten 60 kilon sarjassa Bulgarian Sofiassa käytävissä EM-kisoissa. 

Videolla Tulosruudun pätkä Mira Potkosen EM-voitosta.

Potkonen voitti tiistain loppuottelussa Venäjän Anastasija Beljakovan hajaäänin. Beljakova kompasteli ottelussa kahteen otteeseen nurin Potkosen hyökätessä päälle. 

– Taktiikkana oli paineen pitäminen, kun tiedettiin että kaveri on vikkelä. Paineen alla kaverilla ei ollut hyvä olla. Pystyin pitämään paineen loppuun asti, taktiikka puri, kertoo Potkonen voitetun mestaruuden jälkeen.

Potkosen vastustaja Anastasija Beljakova oli hänelle tuttu vastustaja vuoden 2016 MM-välieristä, silloin Potkonen hävisi ottelun. Revanssi oli suomalaiselle mieleen. 

– Kyllä näiden vuosien aikana on revanssia kerennyt odottaa. Se antoi lisäfiilistä ja pontta siihen, että tällä kertaa käännän ottelun itselleni, Potkonen sanoo. 

"Samanvärinen olympialaisista"

Suomalaisnyrkkeilijälle tämä oli ensimmäinen kultamitali uralla, samoin ensimmäinen suomalaisen naisnyrkkeiljän saavuttama Euroopan mestaruus. Tuntia myöhemmin tulikin jo toinen EM-kulta, kun Elina Gustafsson voitti 69-kiloisten sarjan. 

– Kyllä tätä arvostaa, neljä kovaa ja tiukkaa matsia täälläkin, on hienoa olla Euroopan mestari, Potkonen kertoo.

– Uran kannalta tämä oli kuitenkin vain välietappi, suurin tähtäin ja tavoite on vuoden 2020 Tokion olympialaiset. Sieltä kun saa samanvärisen mitalin kaulaan, sitten voi olla tyytyväinen, Potkonen jatkaa.

Mestaruutta Potkonen aikoo juhlia maltillisesti. 

– Ei siinä sen suurempia, ehkä kotona sitten kakkukahvit, Potkonen sanoo.  

Mira Potkonen oli ennen EM-kultaa voittanut EM-hopeaa 2016, MM-pronssia 2016 ja saman vuoden Rion olympialaisista pronssia. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.