EM-kisat haussa Suomeen – pelipaikkoina Tampere ja Espoo

Suomi hakee järjestettäväkseen futsalin miesten EM-lopputurnausta 2026, kertoo Palloliitto tiedotteessaan. Kisoja hakevat Suomen lisäksi Latvia, Ranska, Liettua ja Belgia. Euroopan jalkapalloliitto Uefa päättää turnauksen järjestäjämaasta joulukuussa.

Suomen futsalissa on eletty viime aikoina vahvaa nousukautta. Miesten maajoukkue ylsi viime vuonna puolivälieriin historiansa ensimmäisessä EM-turnauksessa, ja vuoden 2024 MM-kisojen karsinnassa Suomi on edennyt syksyllä pelattavaan Elite Round -vaiheeseen.

– Meillä on maailmanluokan tapahtumaosaamista ja Suomi on edellisten futsalin miesten EM-kisojen puolivälieräjoukkue, mikä antaa vahvan tuen kisahakemuksellemme. Haluamme vahvistaa futsalin kasvua niin Suomessa kuin Euroopassa ja olla tiivis osa kansainvälistä futsalyhteisöä, joten oli meille selkeä päätös olla mukana hakemassa EM-kisoja Suomeen, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti sanoi tiedotteessa.

Palloliitto kertoo, että Suomen kohdalla turnauksen ehdotetut pelipaikat ovat Espoon areena ja Tampereen Hakametsän jäähalli.

Lue myös:

    Uusimmat