Elop-kriitikolta pysäyttävä ajatus: Jos Microsoft myisi Nokian takaisin Nokialle?

Nokian vahvistamat aikeet kännykkämarkkinoille palaamisesta ovat aiheuttaneet väristyksiä etenkin suomalaisella teknologiakentällä.

Nokia etsii parhaillaan kumppania puhelimien valmistukseen ja markkinointiin. Nokia huolehtisi itse puhelimien suunnittelusta ja brändistä.

Nokian ex-toimitusjohtajan Stephen Elopin vahvana kriitikkona tunnettu, niin ikään ex-Nokialainen Tomi Ahonen on pohdiskellut blogissaan ajatusta, että mitä jos Microsoft myisikin Nokian matkapuhelintoiminnan takaisin Nokialle. Blogikirjoitus on julkaistu jo ennen Nokian eilistä ilmoitusta, mutta se on kieltämättä pysäyttävä ja ajatuksia herättävä. 

Nokian matkapuhelintoiminta myytiin ohjelmistojätti Microsoftille vuonna 2013. Elop olli tuolloin Nokian ruorissa ja Microsoftin johdossa oli Steve Ballmer. Ahonen huomauttaa, että vuoden sisään kumpikin pomo sai lähteä yhtiöistään.

Microsoft pulitti Nokian kännykkätoiminnasta miljardeja dollareita, mutta mega-kaupan arvosta on suurin osa pyyhkiytynyt pois nopeassa tahdissa.

Ahonen pohtii, että Microsoftin nykyinen johtaja Satya Nadella ei pelkää myydä sellaisia toimintoja, jotka eivät ole olennaisia yhtiön liiketoiminnalle. Nokian uusi johtaja Rajeev Suri ei puolestaan pelkää ostaa tappiota tekeviä liiketoimintoja, jotka yhtiö tuntee hyvin. Tästä esimerkkinä on Nokian hankkima Alcatel-Lucent. Yhtälö on valmis:

-Microsoftin uusi toimitusjohtaja ei halua enää kilpailla kännykkäsodassa. Nokian uusi toimitusjohtaja sanoo Nokia palaavan älypuhelinbrändinä. Eikö tämä ole ilmiselvästi taivaassa tehty järjestely, Ahonen sanailee.

Ahonen huomauttaa, että idea ei ole kaukaa haettu, mutta se on hänen osaltaan kuitenkin pelkkää pohdintaa.

Lue myös:

    Uusimmat