Elon Muskin SpaceX -raketin ensimmäinen turisti julkistettiin: Japanilainen miljardööri pääsee ensimmäisenä kuun ympäri – järjesti yllätyksen

4:00

Amerikkalaismiljardööri Elon Muskin SpaceX on paljastanut varhain tänä aamuna Suomen aikaa maailman ensimmäisen turistin, joka pääsee kiertämään kuun ympäri.

SpaceX kertoi tiedotustilaisuudessaan, että ensimmäiseksi asiakkaaksi on valittu japanilainen miljardööri Yusaku Maezawa.

Maezawa oli varannut paikan Big Falcon -rakettiin eli jättihaukkaan, jonka odotetaan kiertävän kuu ympäri viiden vuoden päästä eli vuonna 2023.

Yhtiön presidentti Gwynne Shotwell kertoi aiemmin eilen, että hän toivoo, että Big Falcon tekisi lyhyitä testilentoja jo ensi vuonna.

Hän myös arvioi, että raketti tulisi tekemään ensimmäisen lentonsa jo vuonna 2020.

Mukaan taiteilijoita

Maezawa järjesti lehdistötilaisuudessa yllätyksen kertomalla, että hän aikoo ottaa kuulennolle mukaansa kuudesta kahdeksaan taiteilijaa.

– Haluan jakaa tämän kokemuksen niin monen ihmisen kanssa kuin mahdollista, joten päätän mennä kuuhun taiteilijoiden kanssa, hän kertoi.

SpaceX:n toimitusjohtaja Elon Muskin mukaan ensimmäisen ryhmän kuumatka kestää neljästä viiteen päivää.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja