Mainos

Elon Musk valotti Teslan suunnitelmia Twitterissä: "Haluan kuollakseni rakentaa sen"

Sähköautoyhtiö Teslan toimitusjohtaja on paljastanut yksityiskohtia yhtiönsä tulevaisuudesta sekä tuotteista, joita heillä on työn alla.

Elon Musk on tunnettu kaikkien muiden saavutustensa lisäksi siitä, että hän säännöllisesti vastailee Twitter-seuraajiensa palautteisiin ja jopa toteuttaa näiltä saatuja ideoita. Ei ole salaisuus, että autoteollisuudessa tällainen toiminta on hyvin epätavanomaista. 

Musk kyseli tapaninpäivänä Twitter-seuraajiltaan, miten yhtiö voisi kehittää toimintaansa tästä eteenpäin.

– Halusin jälleen kerran ilmaista syvän kiitollisuuteni Tesla-omistajille, jotka luottivat uuteen yhtiöön, jonka kaikki asiantuntijat uskoivat epäonnistuvan. Tiimimme on vuodattanut niin paljon verta, hikeä ja kyyneleitä luodakseen autoja, joita te rakastaisitte. Toivon, että rakastattekin. Millä tavoin voisimme kehittyä entisestään?

Yksi suosituimmista toiveista koski sähköistä avolavaa, jenkkiläisittäin pickupia.

– Lupaan, että rakennamme pickupin heti Model Y:n jälkeen. Olen pyöritellyt sitä päässäni lähes viisi vuotta – haluan kuollakseni rakentaa sen, Musk vastasi asiaa tiedustelleelle.

Muskin mukaan auto tulee sijoittumaan suurin piirtein Ford F-150:n kokoluokkaan, mutta saattaa olla hieman suurempi, jotta siihen saadaan mahdutettua ominaisuus, jota Musk kuvailee mullistavaksi.

Model Y tulee olemaan Model X:ää pienikokoisempi katumaasturi. Samaan tapaan kuin Model 3 on Model S:n pikkuveli.

Muskin seuraajat jättivät keskusteluun lukuisia toiveita uusista ominaisuuksista, joihin osaan Musk vastasi ja ilmoitti yhtiön toteuttavan ne. Tällaisia pyyntöjä olivat muun muassa älykkäämmät tuulilasinpyyhkijät sekä kamerajärjestelmä, joka ryhtyy tallentamaan, mikäli autoon murtaudutaan. Näiden lisäksi hän sai lukuisia ehdotuksia nykyisten ominaisuuksien viilaamisesta käyttäjäystävällisemmiksi.

Tesloihin on tulossa on myös aiempaa kehittyneempi Autopilot-toiminto, joka käy Muskin mukaan tällä hetkellä läpi perusteellista testausvaihetta, sekä "merkittävästi" parempi kartta- ja navigointiohjelmisto. Myös autoissa käytettävä nettiselain on menossa perusteellisesti uusiksi.

***

4:08

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.