Elon Musk sai ylistystä luvattuaan lahjoittaa 1000 hengityskonetta – lopputulos ei anna aihetta ylpeilyyn

Kaliforniassa hoitohenkilökunta sai nestemäiset kiitokset – viinitilat innostuivat kiittämään koronaa vastaan taistelevia hoitajia valtavalla viinilastilla 1:44
Kaliforniassa terveydenhuollon työntekijöitä on palkittu koronakriisissä ahkeroinnista muun muassa viinilahjoituksin.

Hengityskoneista on pulaa eri puolilla maailmaa koronkriisin takia. Teknologiapohatta Elon Musk lupaili asiaan helpotusta Kaliforniassa. Lupaukset eivät pitäneet. 

Kalifornialainen Sacramento Bee tuomitsee suoranaiseksi fiaskoksi Teslan Elon Muskin edesottamukset koronaviruksen parissa. Mies ehti jo saada kuverööri Gavin Newsomilta ylistystä: “Musk lahjoittaa 1000 hengityskonetta Kalifornialle!”

Nyt kuvernöörin toimisto kertoo, ettei yksikään osavaltion sairaala ole nähnyt vilaustakaan luvatuista laitteista, jotka Musk on sanonut yhtiönsä toimittavan. Epäselvää on sekin, onko Muskilla ikinä ollut kapineita.

Julkisuudessa on kyllä nähty kuvia iloisista ihmisistä laatikoiden kera. Ne eivät kuitenkaan liity tähän asiaan kuin erittäin ohuesti. Kerrotaan, että Musk oli hankkinut hengityslaitteita, jotka pakattiin laatikoihin ja liimattiin päälle Tesla-tarroja. Ikävä kyllä laatikot lähtivät New Yorkiin.

Vielä ikävämpää on, etteivät laitteet olleet covid-19-potilaiden hoidossa tarvittavia hengityskoneita vaan uniapneapotilaiden hoitoon tarkoitettuja BPAP-laitteita. Kenties pahinta on, että asiantuntijat ovat varoittaneet tällaisten laitteiden voivan pahentaa covid-19-potilaiden tilaa.

On vaikea sanoa, mitä Musk on ajanut takaa. Mahdollista on, että oikeiden hengityskoneiden hinta yllätti. Sacramento Been mukaan hengityskone maksaa jopa 50 000 dollaria, BPAP-laitteita saa 800 taalalla.

Tästä huolimatta Elon Musk sai tuoreeltaan vuolaat kiitokset myös New Yorkin pormestarilta Bill de Blasiolta. Sekä pormestari että Kalifornian kuvernööri todennäköisesti katuvat tässä vaiheessa kehujaan.

Lue myös:

    Uusimmat