Elokapinan mielenosoitus jatkui yön yli Eduskuntatalon tuntumassa – tältä paikalla näytti

9:58
Elokapinan mielenosoitus jatkuu yhä Helsingin ydinkeskustassa. Paikan päällä aamupäivällä kävi tilannetta tarkastelemassa myös perussuomalaisten kansanedustajajoukko.

Ympäristöliike Elokapinan eilen iltapäivällä alkanut mielenosoitus on jatkunut yön yli Helsingissä Mannerheimintiellä Eduskuntatalon tuntumassa. Elokapina kertoi eilen, että noin 120 mielenosoittajaa oli leiriytymässä paikalla yön yli.

Helsingin poliisista kerrottiin STT:lle aamuviiden jälkeen, että yöllä tilanne on ollut vakaa ja mielenosoittajat ovat pysyneet samalla paikalla. Tilannekeskuksen mukaan poliisi on lähinnä ohjannut liikennettä, jota ei yöaikaan ollut merkittävästi.

Elokapina kertoi myöhään torstai-iltana, että mielenosoitusta on tarkoitus jatkaa kunnes hallitus vastaa Elokapinan esittämiin vaatimuksiin.

–  Odotamme teitä täällä aamulla, Elokapina tviittasi illalla päätöksestään leiriytyä tielle.

Eilen alkanut mielenosoitus laittoi tien Arkadiankadun kohdalta poikki molempiin suuntiin. Elokapina kertoi tiedotteessaan, että mielenosoittajat päästävät hälytysajoneuvot tarvittaessa tiesulun läpi ja jättävät yön ajaksi yhden kaistan Mannerheimintietä vapaaksi niille.

–  Vähimmillään mielenosoittajat edellyttävät, että hallitus ja kansanedustajat saapuvat keskustelemaan asiasta mielenosoittajien kanssa, ryhmän torstai-iltaisessa tiedotteessa kerrotaan.

Elokapinan mukaan perjantaina mielenosoitukseen on liittymässä vielä lisää ihmisiä.

6:28
Tältä mielenosoituksessa näytti eilen torstaina.

Poliisi tviittasi illalla, että se valmistautuu turvaamaan mielenosoittajien leiriytymisen, jotta nämä eivät jää liikenteen alle. Tviiteissä todetaan, poliisi pitää mielenosoittajien ratkaisua erittäin huonona, sillä tilanne on kohtuuton liikenteelle ja leiriytyminen pimeälle tielle yöllä on vaarallista

Torstaina mielenosoituksen alkamisen jälkeen poliisista arvioitiin STT:lle, että noin 150–200 henkilöä oli Mannerheimintiellä ja sen laidalla Pikkuparlamentin kohdalla.


Tältä paikalta näytti viime yönä.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja