Elmo: TPS-pelaajalla koronavirustartunta, kaksi karanteeniin – seurapomo alle viikko sitten: "En ymmärrä pelaajayhdistyksen pelkoa"

Heti tilaisuuden tullen joukkueen kesäharjoitukset käynnistäneessä TPS:ssä on todettu koronavirustartunta, uutisoi Elmo-lehti. Seura on asettanut karanteeniin kaksi muuta liigapelaajaa.

Tartunta on Elmon tietojen mukaan TPS:n A-juniorilla. Pelaajan kanssa tekemisissä on ollut kaksi liigajoukkueen pelaajaa, jotka ovat altistuneet tartunnalle.

TPS harjoitteli kotiareenallaan Gatorade Centerissa kaikkiaan viidessä neljän hengen pienryhmässä, joissa oli mukana myös valmentaja. Kaksi karanteeniin määrättyä pelaajaa olivat mukana harjoituksissa, mutta tartunnan saanut juniori ei TPS:n mukaan harjoitellut liigajoukkueen mukana. Seura on lehden mukaan informoinut pelaajiaan tilanteesta sähköpostilla. Palloseuralla on tarkoitus jatkaa pienryhmäharjoittelua torstaina.

Turkulaisseura käytti tilaisuutensa hyväksi heti, kun SM-liigapelaajien kauden jälkeinen omatoiminen harjoitusjakso päättyi viime viikon tiistaina. Tuolloin TPS:n toimitusjohtaja Santtu Jokinen kertoi MTV Urheilulle, että käynnissä olivat pelaajien kuntotestit, joissa paikalla oli kerralla korkeintaan kolme urheilijaa.

Jokinen kertoi TPS:n huolehtivansa tartuntariskin minimoimisesta. Aiemmin jääkiekon pelaajayhdistys oli linjannut, että pienryhmäharjoitteluun osallistumisen täytyy olla täysin pelaajien oman harkinnan varassa, sillä tartuntariskiä ei sen mukaan voida välttää pienryhmäharjoittelussa edes turvavälein.

– Pelaajayhdistys ei pyri estämään harjoittelua, mutta odotamme, että Liiga ja liigaseurat ymmärtävät asian vakavuuden ja järjestävät valvotun harjoittelun etäharjoitteluna, pelaajayhdistyksen kirjeessä todetaan, yhdistys totesi kirjeessään.

Jokinen ei ollut viime keskiviikkona MTV Urheilun haastattelussa samoilla linjoilla pelaajayhdistyksen kanssa.

– Emme missään tapauksessa halua vaarantaa pelaajiemme terveyttä. Se olisi typerää. En ymmärrä pelaajayhdistyksen pelkoa. Meidän huolemme pelaajien terveydestä on varmaan isompi kuin pelaajayhdistyksellä. He ovat meidän arvokkaita työntekijöitämme, ja haluamme pitää heistä huolta, Jokinen totesi tuolloin.

Juttua päivitetty klo 10.04: Tartunnan saanut TPS:n A-juniori ei harjoitellut liigaryhmän mukana. Kaksi taudille altistunutta pelaajaa ovat olleet pelaajan kanssa tekemisissä muuta reittiä.

Lue myös:

    Uusimmat