Elinvoimaa tuorepuuroista ja mysleistä

Myslit ja tuorepuurot tuovat vaihtelua aamiaisiin, niistä saat puhtia päivälle. Mysli- ja tuorepuuro seokset ovat sopivaa retkimuonaa. Sekoita omista suosikki raaka-aineista oma mysli tai tuorepuuro. Tässä Mialle ja Ramille sekä muille aamupalaan vaihtelua kaipaaville muutama vinkki.

Pirteä marja-siemenkimara

(4 :lle)

3 dl idätettyjä auringonkukan siemeniä
1 banaani
1 dl mustikoita
2 dl vadelmia
1 rkl sitruunamehua
1 tl minttua tai anisiisoppia
1 dl ananasmehua

Sekoita aineet tasaiseksi juomaksi monitoimikoneessa tai vastaavassa.

Hedelmäinen tuorepuuro

2 dl kokonaisia tattarisuurimoita tai karkeaksi rouhittuja vehnänjyviä
vettä
1 iso banaani
1 iso omena
2 appelsiinin puserrettu mehu
marjoja
tuorehedelmiä
kuivattuja hedelmiä
Liota tattarit vedessä yli yön. Huuhdo kymällä vedellä huolellisesti siivilässä. Nosta huuhdotut tattarit kulhoon ja raasta joukkoon omena ja banaani. Lisää appelsiinimehu, sekoita ja jaa annosmaljoihin. Pane puuron päälle hedelmiä tai marjoja.

Pähkinäinen Tuorepuuro:
(2:lle)

1 dl rouhittua vehnää
1 rkl seesaminsiemeniä
1 rkl auringonkukansiemeniä
1-2 rkl rusinoita
1/2 dl kuivattua aprikoosia
1/2 dl pähkinärouhetta
n. 3 dl vettä

Liota vilja + siemenet vedessä yön yli. Liota myös aprikoosit, mieluiten erikseen. Yhdistä kaikki ainekset seuraavana aamuna.

Viljainen tuorepuuro

1/2 dl vehnänjyviä
1/2 dl viljarouhetta
2 rkl pellavarouhetta
2 rkl auringonkukansiemeniä
1 dl kuivattuja papaijapaloja
1 rkl hunajaa

Laita kaikki aineet likoamaan edellisenä iltana.
Mysli

Maku aineita voit vaihdella mielesi mukaan

5 dl kaurahiutaleita
3 dl neljänviljan hiutaleita
1 dl vehnäleseitä
1 dl vehnänalkioita
1 dl auringonkukansiemeniä
1 dl seesaminsiemeniä
2 dl pellavansiemeniä
1 dl kookoshiutaleita
1 dl pähkinärouhetta (luumuja, rusinoita, pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä)

Mausteseos:
1/2 dl siirappia
1/2 dl hunajaa
1/2 dl öljyä
1/2 dl vettä
1 rkl vaniljasokeria

Sekoita kaikki aineet yhteen. Levitä seos leivinpaperille uunipellille.

Laita paksupohjaiseen kattilaan kaikki mausteseoksen ainekset, kiehauta. Valuta liemi ohuena nauhana mysliseokselle ja sekoittele.

Paahda noin puoli tuntia 175 asteisen uunin yläosassa , sekoita kypsennyksen aikana useamman kerran seosta. Lisää 2 dl rusinoita ja kuivattuja hedelmiä. Säilytä kuivassa, valolta suojattuna.

Kotimysli

8 dl kaurahiutaleita
7 dl ruishiutaleita
2 dl vehnähiutaleita
1 dl fariinisokeria
3-4 dl kuivattuja hedelmiä, marjoja, pähkinöitä, rusinoita

Levitä hiutaleet uunipellille leivinpaperin päälle. Paahda noin 10 minuuttia muutaman kerran sekoittaen 225 asteisessa uunissa. Anna jäähtyä. Lisää fariinisokeri ja muut raaka-aineet. Säilytä kannellisessa astiassa kuivassa paikassa.

Lue myös:

    Uusimmat