Mainos

Elintarvikelakko näkyy erikoistuotteissa

Yöllä alkava elintarvikealan lakko näkyy kauppojen valikoimissa, mutta pääosin vain erikoistuotteissa. Elintarvikealan yrityksistä kerrotaan, että perustuotteita voidaan toimittaa myymälöihin lähes normaaliin tapaan, mutta niiden riittävyys riippuu ihmisten hamstraamisesta.

Jos tuotteita ostetaan normaalia enemmän varastoon, valikoima ja saatavuus kärsivät.

Fazerin leipomoilta kerrotaan MTV:n uutisille, että vielä huomenna valikoima on aivan normaali. Torstaina ja perjantaina tuotevalikoima on rajoitetumpi, mutta volyymituotteita eli suosituimpia tuotteita pystytään tekemään lähes normaalisti.

Vaasan leipomoissa esimiehet ja osa työntekijöistä ovat lakon ulkopuolella, ja leipomoissa pystytään pitämään vajaa puolet tuotannosta käynnissä.

Valiolta kerrotaan, että osa meijereistä toimii lakosta huolimatta normaalisti. Perusmaitotuotteita pystytään toimittamaan kauppoihin normaalisti, eli maito, piimä ja kerma eivät kaupoista lopu. Sen sijaan erikoistuotteita ei toimiteta. Palmia arvioi, että esimerkiksi hylatuotteet voivat olla kortilla.

Atrian mukaan lakossa ovat mukana myös nautatuotteet, eli lihatuotteissa lakko näkyy nopeasti. Ainoa liha, jota kauppoihin toimitetaan, on broileri, sillä broilerien teurastus jatkuu lakosta huolimatta. Muissa teurastamoissa alasajo on jo aloitettu, eli teurastuksia ei enää tehdä. Tuotannon ylösajo kestää noin puolitoista vuorokautta.

Palmian ruokahuolto toimittaa noin 80 000 ateriaa päivässä sairaaloihin, kouluihin ja yksityisille henkilöille. Ruokatoimitukset hoidetaan muuten normaalisti, mutta erikoisruokavaliota noudattavien on syytä varautua ateriamuutoksiin. Lisäksi esimerkiksi leipätuotteita voidaan vaihtaa.

Katso Leea Ollikaisen juttu

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.