Mainos

Elinkautista istuva tappaja haki vapautusta: Väitti kärsineensä tuomionsa – perusteluna "hetkellinen kuolema"

Yhdysvalloissa oikeus ei vapauttanut taposta tuomittua vankia sen perusteella, että hän väitti "kuolleensa hetkellisesti", uutisoivat useat tiedotusälineet, muun muassa BBC. 66-vuotias Benjamin Schreiber hakkasi Iowassa vuonna 1996 toisen miehen hengiltä, jonka vuoksi hänet tuomittiin elinkautiseen vankeuteen.

Schreiber väitti tuomionsa päättyneen samalla hetkellä, kun hänen sydämensä pysähtyi terveydellisen hätätilanteen vuoksi neljä vuotta sitten. Schreiber saatiin kuitenkin elvytettyä.

Päätöksen tehneet tuomarit myönsivät Schreiberin perustelut omaperäisiksi. Mutta todennäköisesti mies ei ollut kuollut, sillä hän allekirjoitti itse tapaukseen liittyvät oikeuden asiakirjat.

Elvytys vastoin tahtoa

Vuonna 2015 Schreiber sai verenmyrkytyksen munuaiskivien takia. Sairaalan lääkärit kuitenkin palauttivat miehen henkiin ja toipumisen jälkeen hänet toimitettiin takaisin vankilaan.

Schreiberin vaatimuksen mukaan hänet elvyytettiin vastoin omaa tahtoaan ja hänen "hetkellinen kuolemansa" tarkoitti siten myös elinkautistuomion päättymistä.

Miehen asianajaja valitti päätöksestä osavaltion tuomioistuimeen, joka kuitenkin piti tuomion ennallaan. Oikeus totesi päätöksessään, että vankeus ei pääty, ennen kuin lääketieteen asiantuntija on julistanut henkilön kuolleeksi.

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja