Mainos

Elinkauppiaita telkien taakse Kiinassa

Seitsemän laittomaan elinkauppaan syyllistynyttä on tuomittu ehdottomiin vankeusrangaistuksiin Pekingissä. Pisimmät tuomiot, neljä vuotta vankeutta ja runsaat 10 000 euron sakot, sai kaksi nuorta miestä, jotka välittivät maksasiirrännäisen noin 15 000 euron hintaan maksasairaudesta kärsivälle miehelle.

Kahdelle muulle elinluovuttajia värvänneelle miehelle langetettiin kahden vuoden vankeusrangaistukset ja runsaan 5 000 euron sakot. Kolmelle muuta elinkauppaan osallistunutta sai lievemmät vankeustuomiot.

Laiton elinkauppa on Kiinassa yleistä, koska elinten luovuttajia on vähän. Vapaaehtoisten luovuttajien elimet kattavat vain noin prosentin tarvittavasta määrästä. Procuratorial Daily -lehden mukaan laittomasta maksan, munuaisten, sydämen ja keuhkojen kaupasta on tullut kasvava teollisuudenala Kiinassa.

Luovuttajat saavat myymästään elimestä yleensä melko vaatimattoman summan. 25-vuotias sichuanilainen nuorimies myi 60 prosenttia maksastaan ja sai siitä noin 2 500 euroa. Hän ei kyennyt luovutuksen jälkeen enää tekemään työtä, vaan ryhtyi sen jälkeen itsekin elinkauppiaaksi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.