Elina Viitasen onni täydentyy: Tiedossa tunteikkaat kesähäät

Radiojuontajat Elina Viitanen ja Lauri Kottonen suunnittelevat innokkaasti kesällä tanssittavia häitään.

Viime vuoden heinäkuussa kihlautuneet radiojuontajat Elina Viitanen ja Lauri Kottonen ovat menossa naimisiin kesällä. Pariskunnan häitä tanssitaan heinäkuussa Porissa.

– Kaikki vieraatkaan eivät vielä tiedä päivämäärää, sillä emme ole vielä lähettäneet kutsuja, Lauri ja Elina paljastavat.

Radio Novalla työskentelevän Elinan ja Voicella iltapäiväjuontajana toimivan Laurin rakkaustarina sai alkunsa reilut kaksi vuotta sitten. Kun pari ensimmäisen kerran esiteltiin toisilleen, he pitivät toisiaan lähinnä ärsyttävinä, mutta kun he tapasivat toisen kerran RadioGaalassa, molemminpuolinen kiinnostus oli väistämätöntä.

– Fiilis oli tosi jännä ja mietin, miten tämä on näin vakavaa, vaikka olimme tunteneet vain muutaman päivän. Olin esittelemässä Elinaa isälleni jo samalla viikolla, Lauri muistelee.

– Tiistaina tapasimme ja lauantaina ajattelin, että tulemme menemään naimisiin, Elina sanoo.

Lauri antoi pian asuntonsa avaimet Elinalle, ja virallisesti rakastavaiset muuttivat saman katon alle Helsingin Lauttasaareen vajaan vuoden seurustelun jälkeen. Viime heinäkuussa Lauri pyysi Elinaa vaimokseen tämän kotipaikkakunnalla Kaskisissa.

Molemmille oli selvää, että kihlaus on lupaus avioliitosta, ja naimisiin mennään viimeistään kahden vuoden kuluttua kosinnasta.

– Kihlauksen hetkellä sovimme, että menemme naimisiin vuoden päästä, jos löydämme hyvän paikan ja sopivan ajan kalenterista, pariskunta kertoo.

Elina ja Lauri päättivät lopulta sanoa tahdon Laurin kotikaupungin Porin tunnelmallisessa Keski-Porin kirkossa, minkä jälkeen juhlia jatketaan reilun sadan vieraan voimin vanhalla ja idyllisellä ruukkialueella.

– Lauri teki ovelat, kun hän kosi minua Kaskisissa. Nyt hänellä olikin etuoikeus valita hääpaikka, Elina nauraa.

– Meillä on isot perheet, paljon hyviä ystäviä ja työkavereita, joten vieraiden valitseminen on vaikeaa, he myöntävät.


Tärkeintä on rakkaus


Heinäkuussa tanssittavia häitään Elina ja Lauri odottavat rauhallisin mielin, mutta vatsassa tuntuu pieni jännittävä kutkutus.

– Tuntuu vähän samalta, kuin joulua odottaisi, Lauri heittää.

Tärkeintä pariskunnalle häissään on rakkauden juhlistaminen. Molemmat odottavat erityisesti kirkkovihkimisen herkkää tunnelmaa.

– Liikutun välillä kyyneliin miettiessäni kirkkohetkeä, ja olen itkenyt sen jo moneen kertaan läpi. Sen jälkeen saatan itkeä muutaman päivän, kun olen niin liikuttunut asiasta, Elina kertoo.

– Kirkkovihkiminen on meille tärkeää. Se on arvokas ja pyhä hetki, kun avioliitto alkaa, morsiuspari toteaa.

Hääjuhlasta he suunnittelevat perinteistä ja rentoa tilaisuutta, jossa vietetään laatuaikaa rakkaiden ihmisten kanssa.

– Puheet ovat tärkeitä, ja niitä odotamme erityisesti. Lisäksi syödään ja juodaan hyvin, ja totta kai voimme juhlia vaikka aamuun asti, mutta tärkeintä on avioliitto, eivät niinkään bileet, he sanovat.

– Tärkeintä on, että saamme toisemme ja rakkaat ihmiset paikalle todistamaan avioliittoamme.

Häiden valmistelut alkavat olla hyvällä mallilla, ja seuraavana Elinan ja Laurin tehtävälistalla seuraavana odottaa kutsukorttien lähettäminen vieraille. Pariskunta on tehnyt yhdessä häitä koskevat päätökset, joihin lukeutuu myös Elinan morsiuspuku.

– Lauri on nähnyt pukuni ja puoltanut sen valintaa, sillä hän on sulhanen, jolla on mielipiteitä. Ja tietysti haluan olla Laurin unelmien morsian, Elina kertoo.

– Etsin pukua pitkään ja hartaasti, sillä halusin sen olevan näyttävä morsiuspuku, eikä mikä tahansa mekko. Se on aika massiivinen, erikoinenkin, mutta tavallaan klassinenkin puku, Elina kertoo.

Elinan mukaan elämä häitä edeltävinä kuukausina on tuntunut ihanalta ja suorastaan taianomaiselta. Papin aamenesta he odottavat virallista sinettiä suhteelleen.

– Meillä on jo nyt hirveän hyvä olla toistemme kanssa. En tiedä, miten elämä voisi enää hirveästi muuttua paremmaksi, Lauri toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat