Elina Kottonen teloi jalkansa: Silmissä musteni ja taju oli lähteä

Novan juontaja Elina Kottosen (o.s. Viitanen) juhannuksen odotus sai ikävän käänteen keskiviikkona.

Elina Kottosen oli tarkoitus vierailla MTV3:n Huomenta Suomessa torstaiaamuna ja juontaa sen jälkeen lähetyksensä normaalisti Novalla. Kivulias tapaturma pakotti Elinan kuitenkin jäämään kotiin toipumaan.

Elina kertoo olleensa kokoamassa puutarhapöytää kotonaan, kun pöytälevy putosi hänen jalkapöydälleen.

– Silmissä musteni ja taju meinasi lähteä. Kipu oli todella kova ja mietin, mahtoiko jalka murtua.

– Jalkapöytä alkoi mustua ja paisua heti, joten lähdin hakemaan pakkasesta hernemaissipaprikapussia ensiavuksi. Ehti jo käydä mielessä, että missähän leikkauspöydällä vietän juhannukseni, Elina kertaa tapahtumia nyt jo naurahtaen.


Kun kipu ei ottanut hellittääkseen, Elina lähti päivystykseen yhdessä miehensä Laurin kanssa. Hänen onnekseen röntgenkuvista löytyi ainoastaan hiusmurtuma, joten leikkaukselta vältytään näillä näkymin.

– Odottelen vielä puhelua röntgenlääkäriltä, joka varmistaa asian, Elina kertoo.

– Jalka sidottiin ja saan kävellä sillä kivun rajoissa. Onhan tämä vielä aikamoista köpöttelyä.

Juhannus saaristomaisemissa

Tällä hetkellä Elina lepäilee kotonaan särkylääkkeiden voimin, mutta lupaa olevansa kunnossa juhannuspäivänä, jolloin Novalla fiilistellään yötöntä yötä Novan perinteisen Top 200 –juhannuslistalähetyksen parissa.

Yli kymmenen vuotta luotsattua juhannuslistaa kuullaan Novan taajuudella aamukahdeksasta puolille öin saakka.

– Novan kuulijat ovat äänestäneet kappaleet listalle ja tiedän, että monella kesämökillä on käynnissä epävirallisia vedonlyöntejä listan kärkikappaleista. Lista on hyvä juhannuksen soundtrack. Päivän aikana soi sekä uusimpia hittejä että nostalgisia kesäbiisejä, ja tunnelmassa on mukana paljon Novan taajuudelta tuttuja ääniä, Elina tunnelmoi. 

Kottosen juhannus ei kulu kuitenkaan aivan kokonaan radiostudion uumenissa, vaan hän aikoo suunnata myös saaristoon nauttimaan luonnon rauhasta yhdessä perheenjäsentensä kanssa.

– Mökkiin ei tule vettä eikä sähköä, ja meitä on siellä seitsemän aikuista, neljä lasta ja kolme koiraa. Voi olla, että tulee pitkiä iltoja sisällä mökissä, jos säät jatkuvat tällaisina, hän nauraa.

– Haaveilin rantasaunasta ja talviturkin heittämisestä, mutta ne taitavat nyt jäädä väliin jalan takia.

Lue myös:

    Uusimmat