Elenia: Valtaosaan taajamista sähköt tänään

Valtaosaan ilman sähköä olevista taajamista saadaan palautettua sähköt tänään, tiedottaa sähköyhtiö Elenia.

Yhtiön mukaan ilman sähköä olevien asiakkaiden määrä on laskenut kohti 30 000:ta. Aamuyhdeksältä sähköttömiä talouksia oli yhtiön arvion mukaan noin 55 000.  

Esimerkiksi Pirkanmaan Juupajoella on sähköt saatu palautettua jo sadoille asiakkaille. Pahimmillaan koko kunta oli ilman sähköjä.  

Eniten Elenian asiakkaita on sähköjä vailla Orivedellä, Kangasalalla, Jämsässä, Kuhmoisissa ja Jyväskylässä.  

Yhtiö arvioi, että koko sähköverkon korjaustyöt saattavat kestää keskiviikkoon asti.  

Junarata poikki

Junaliikenne Jyväskylän ja Tampereen välillä on yhä poikki. Syynä on runsaan lumentulon aiheuttama puiden kaatuminen sähköradalle. Sähköyhtiön mukaan vikojen paikallistaminen ja korjaaminen on erittäin hankalaa. Junaliikenne on ollut poikki eilisestä lähtien.  

Junaliikenne keskeytettiin tänään myös Jyväskylän ja Haapamäen välisellä osuudella kaatuneiden puiden vuoksi.  
Junat korvataan tänään bussikuljetuksilla.  

Matkapuhelinverkot osin alhaalla  

Sähkökatkot heijastuvat myös matkapuhelinverkkojen toimintaan. Tukiasemat palautuvat toimintaan samalla, kun sähköt palautuvat.  

Osalla alueista hätäpuhelutkaan eivät ole tänään menneet läpi.   
Jos näillä alueilla tarvitsee apua, täytyy hankkiutua palo-asemalle tai saattaa tieto pelastuslaitokselle muuten, sanoi Keski-Suomen pelastuslaitoksen päällikköpäivystäjä Juha Saario STT:lle aikaisemmin päivällä.  

Sähkökatkot pätkäisivät myös radio- ja tv-lähetykset. Verkko-operaattori Digitan mukaan lähetykset toimivat taas normaalisti Pirkanmaalla ja Keski-Suomessa Ruoveden Storminiemen aluetta lukuun ottamatta.  

Lue myös:

    Uusimmat