Elektroniikkaviat yleistyneet nopeasti

Autoissa oleva elektroniikan määrä on lisääntynyt voimakkaasti viimeisten vuosien aikana. Tämä näkyy myös autokorjaamoilla, sillä jo joka neljännen korjaamoon päätyneen auton vika paikannetaan sähkö- tai elektroniikkajärjestelmään. Viimeisen viiden vuoden aikana asiakkaiden huomautukset sähkö- ja elektroniikkavioista ovat lisääntyneet jopa 66 prosentilla.

Tulokset perustuvat brittiläisen Warranty Direct Reliability Indexin tutkimuksiin. Se on listannut autonvalmistajia eri tekijöiden perusteella. Elektroniikkaan liittyvässä luotettavuudessa Subaru on kärjessä ja viisi seuraavakin sijaa menevät japanilaisvalmistajille.

Subarun Suomen maahantuojan Subaru Nordic AB:n huoltopäällikkö Janne Hulikkala muistuttaa elektroniikan liittyvän jo lähes kaikkiin auton toimintoihin, joten se on erityisen kriittisessä asemassa.

- Haastavaksi elektroniikan toimivuuden tekee muuttuvat toimintaolosuhteet, joissa järjestelmien pitää toimia - 40 asteen pakkasessa, 100 prosentin kosteudessa tai yli 700 asteen lämpötilassa ja vielä tärisevässä ympäristössä.

Tutkimuksen taustat ja tulokset sekä automerkkikohtaiset listat ovat nähtävissä osoitteessa:

Lue myös:

    Uusimmat