Elämä järjestykseen – aloita kodistasi!

Juuri mikään ei ole parempaa kuin palata töistä kotiin, joka on ihanasti järjestyksessä. Kun tavarat ovat löydössä – myös työpaikalla –, on helppoa olla luovempi ja vähemmän stressaantuneempi.

Näihin asioihin kannattaa pyrkiä, jotta järjestyksessä olevan kodin myötä koko elämä tuntuu selkeämmältä!

1. Heitä pois ylimääräiset tavarat, joita et oikeasti tarvitse

Katsotko ympärillesi kodissasi, etkä keksi mitään, mitä voisit heittää menemään? Aloita vaikkapa näistä:

– korvakoru, jonka toinen pari on hävinnyt
– vanhoista lahjoista säästämäsi lahjapaperit
– saamasi joulu- ja syntymäpäiväkortit, joilla ei oikeasti ole sinulle mitään tunnearvoa
– kuitit, joita et tarvitse
– reikäiset sukat
– vanhat t-paidat

2. Tee itsellesi tavoitelista

Pidä itsesi oikeilla raiteilla tekemällä itsellesi vaihtuvan tavoitelistan. Kiinnitä lista seinälle ja kirjoita tavoitteet post it -lapuille. Näin pystyt helposti päivittämään tavoitteita lappuja vaihtamalla, kun saat asioita tehtyä. Hommat tulee muutenkin helpommin hoidettua, kun tavoitteet ovat selkeästi seinällä näkyvillä.

3. Järjestele vaatekaappisi

Heitä pois rikkinäiset henkarit ja järjestele ne vaatteet, jotka oikeasti haluat pitää ehjiin henkareihin. Ne vaatteet, joita et enää tarvitse, voit jakaa pois heitettäviin tai lahjoitettaviin sekä myytäviin kasoihin.

4. Hanki itsellesi kori päivittäisiä krääsiä varten

Kun kodissasi on kori, johon voit heittää sellaiset tavarat, jotka päivän mittaan levittäytyisivät pitkin kotia, pysyy asuntosi siistimpänä helpommin. Käsivoide, kynsilakka, kaukosäädin, mustekynä... Jos et jaksa viedä tavaroita heti paikoilleen, heitä ne koriin ja järjestele myöhemmin. Kotisi pysyy siistinä kaiken aikaa joka tapauksessa.

5. Tee kaikille tehtävälistat

Jos asut muiden ihmisten kanssa, olivatpa he lapsia, puoliso tai kämppäkavereita, tee viikoittaiset tehtävälistat, jotta kaikki voivat tehdä osuutensa.

6. Jaottele laatikot

Käytä muovisia tilanjakajia tai kehittele omat jakajat vaikka pahvista keittiön, työpöydän ja kylppärin laatikoihin. Pikkutavarat pysyvät paremmin hallussa, kun niille on kaikille oma paikkansa. Myös jääpalamuotit käyvät hyvin pienten esineiden järjestelyyn.

7. Järjestele kuiva-ainekaappisi

Järjestele kuiva-ainekaappi ruokaryhmittäin, jotta löydät helpommin etsimäsi.

8. Maalaa avaimet kynsilakalla

Monta samanlaista avainta? Värikoodaa avaimet erivärisillä kynsilakoilla, jotta tiedät aina, mikä avain sopii mihinkin oveen.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Uusimmat