Eläintarhan siivooja koki järkytyksen – roskiksesta löytynyt "iso valkoinen kissa" olikin tiikerinpentu

Eläintarhan siivooja koki järkytyksen – roskiksesta löytynyt "iso valkoinen kissa" olikin tiikerinpentu 2:08
Laittoman villieläinkaupan uhriksi joutunut harvinainen valkoinen tiikerinpentu taistelee hengestään.

Kreikkalaiset eläinlääkärit taistelevat pelastaakseen Ateenan eläintarhan roskikseen hylätyn valkoisen tiikerinpennun, jonka uskotaan joutuneen laittoman villieläinkaupan uhriksi.

Siivooja löysi kolmen kuukauden ikäisen valkoisen tiikerinpennun Attikan eläintarhan parkkipaikalla olleen roskiksen alta ja ilmoitti asiasta eläintarhan perustajalle, kertoo Reuters

– Iso valkoinen kissa olikin tiikerinpentu, eläintarhan perustaja Jean-Jacques Lesueur hämmästelee.

Tiikerinpentu oli vakavasti aliravittu ja sairas. 

– Röntgenkuvat paljastivat tiikerinpennun kärsivän metabolisesta luusairaudesta, joka on yleistä laittoman villieläinkaupan uhreilla, eläintarhan eläinlääkäri Noi Psaroudaki kertoo. 

Eläinlääkärin arvion mukaan helmikuun loppupuolella eläintarhan roskalaatikkoon hylätylle tiikerinpennulle oli annettu sopimatonta ravintoa, joka on johtanut vakaviin puutostiloihin. 

Lesueurin mukaan kansainväliset villieläin- ja eläinsuojelujärjestöt ovat jo ottaneet yhteyttä eläintarhaan auttaakseen. Attikan eläintarha tuomitsee laittoman villieläinkaupan. 

– Se on epäeettistä, Lesuer sanoo. 

Europolin mukaan luonnonvaraisten eläinten kaupassa liikkuu pelkästään Euroopassa miljardeja euroja. Eksoottisia eläimiä ostetaan laittomasti muun muassa Aasiasta ja Afrikasta.

– Tiedämme, että Kreikkaan tuodaan laittomasti eläimiä, kuten käärmeitä ja tiikereitä, kertoo Kreikan villieläinten pelastusjärjestön ANIMA:n johtaja Maria Ganoti.

ANIMA on usein huolehtinut hylätyistä villieläimistä, kuten käärmeistä ja krokotiileista.

– Eläimet tuodaan yleensä Turkin tai Kyproksen kaltaisista maahantulopaikoista, mutta Kreikasta on alkanut tulla maahantuloportti muualle Eurooppaan, Ganoti selventää. 

Lue myös:

    Uusimmat