Ekaluokkalainen löysi julkkislaulajan nimen kirjastaan – tapaus paljasti koulun käyttävän 30 vuotta vanhoja oppikirjoja

0:34

Ensimmäiselle luokalle menneen Marleyn kirjasta löytyi laulajan ja tv-tähden nimi. Se todisti, että koulu käyttää edelleen kymmeniä vuosia vanhoja kirjoja. – Olen 40, ja nämä ihmiset ovat minun ikäisiäni, äiti ihmettelee.

Yllä oleva video esittelee asioita, jotka 1990-luvulla koulua käyneet taatusti tunnistavat!

Kun amerikkalainen Marley Parker meni ensimmäiselle luokalle, hän sai yllättyä iloisesti. Koululaisille jaettiin opiskelua varten kirjat, ja Parkerin kirjasta löytyi laulajan ja tv-tähden Blake Sheltonin nimi.

Koulu käyttää edelleen kymmeniä vuosia vanhoja kirjoja

Marleysta sattuma oli upea. Hänen äitinsä Shelly Bryan Parker on eri mieltä, kertoo CNN.

– Mary on innoissaan siitä, että hänen "uusi" lukukirjaansa kuului Blake Seltonille, mutta minä olen häpeissäni, nainen kirjoitti Facebookiin runsaiden huutomerkkien kera.

– Olen 40, ja nämä ihmiset ovat minun ikäisiäni!

Nimi todistaa, että koulu käyttää edelleen kymmeniä vuosia vanhoja kirjoja.


Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Vaikka vanhassa kirjassa ei sinällään ole mitään vikaa, vuosikymmeniä vanhojen oppimateriaalien ilmiö oli muillekin tuttu.

– Minun pojallani oli yksi minun vanhoista, oklahomalaisista kirjoistani, Renée Hendrix kommentoi kuvaa.

"Kirja 35 vuoden takaa kuuluu museoon"

Moni kommentoija kuitenkin huomauttaa, ettei kieli sinänsä ole vuosikymmenten varrella muuttunut, joten myös tämän kirjan lukeminen voi olla hyödyllistä lapselle.

– Pääasiallinen kysymykseni on, milloin aakkosia vaihdettiin niin, että pitää ostaa uusi kirja... A-kirjain on edelleen A, eikö? Vai onko se vaihdettu kirjaimeen S, Eric Kirchner vinoilee.

Jotkut ovat eri mieltä.

– Opettajana olen yllättynyt tuesta, jota ihmiset antavat vanhoille materiaaleille. Opetusmetodien, standardien ja opetussuunnitelmien pitäisi ja (toivottavasti ne myös) muuttuvat vuosien varrella. Kirja 35 vuoden takaa kuuluu museoon, Barbara Dodge sanoo.

Shelton itse ei ole kommentoinut asiaa

Shelton, 41, on kertonut olevansa Parkerin kanssa samasta kaupungista kotoisin. Hänen nimensä löytyy kirjan sivulta vuosiluvun 1982 vierestä.

Koulualueen johtaja vahvisti CNN:lle, että Shelton on käynyt kyseistä koulua nuorempana. Shelton itse ei toistaiseksi ole kommentoinut asiaa CNN:lle.

Äiti toivoo koulutukseen lisää varoja

Parkerin mukaan kirja on iästään huolimatta edelleen hyvässä kunnossa.

– Tyttäreni opettaja on uskomaton kouluttaja, ja olen varma, että jos hänen olisi mahdollista saada käsiinsä kirjoja, jotka eivät ole 40 vuotta vanhoja, hän tekisi niin, äiti kommentoi.

Hän toivoo kuvan valottavan paikallisen koulutustoimen tilannetta, ja toivoo koulutukseen tulevaisuudessa lisää varoja.

Lähde: CNN.com, Facebook

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.