Eikö vappu villitse? Näillä neuvoilla vietät onnistuneen antivapun!

Vappu on juhla, joka ei suinkaan miellytä jokaista. Kaupungin valtaavia humalaisia örveltäjiä, yleistä kaaosta, väenpaljoutta, meteliä ja vappurihkamaa ei kuitenkaan välttämättä tarvitse sietää. Mitäpä jos viettäisit tänä keväänä antivappua?

Näillä viidellä vinkillä vietät onnistuneen antivapun!

1. Vältä yleisiä vapunviettopaikkoja

Jos haluat kaihtaa vappua, tärkein neuvo on pysytellä kaukana niistä paikoista joihin väentungos ja juhlijajoukot yleensä kerääntyvät. Helsingissä tällaisia paikkoja ovat puistot ja terassit, sekä Havis Amandan patsas. Mutta lähestulkoon koko keskusta-alue tulisi vapun aikaan kiertää kaukaa. Kaivopuisto on ehdottomasti vapunvihaajan ylivoimainen painajaislokaatio. Mitä ikinä teetkin, älä siis suuntaa kohti Kaivopuistoa! Pysy tänä vappuna omassa pihapiirissä, tai lähde muutamaksi päiväksi mökille vapputohinaa karkuun.

2. Älä osta oheiskrääsää

Vapuksi ostetaan ilmapalloja, serpentiiniä, vappuhuiskia, naamareita, hassunhauskoja päähineitä sun muuta rihkamaa jota käytetään vain yhden päivän ajan, kunnes ne jo heitetään roskiin. Älä siis anna kaupan kassan läheisyydessä kimmeltävien värikkäiden vapputavaroiden huijata sinua ostamaan niitä! Kierrä siis tänä vuonna kaikki vappuun viittaava värikäs ja mauton oheiskrääsä tiukasti ja määrätietoisesti kaukaa!

3. Vietä selvä päivä

Kokeile vaihteeksi, miltä tuntuisi viettää vappu selvin päin. Saatat yllättyä positiivisesti huomatessasi, että jokaisen vapun ei tarvitse välttämättä päätyä julkiseen örveltämiseen, itsensä nolaamiseen ja seuraavana päivänä piinaavaan krapulaan, muistinmenetykseen sekä itseinhoon.

4. Syö hyvin

Vappuna tupataan keskittyä usein lähtökohtaisesti nestemäiseen tankkaukseen ja nopean humalatilan nostattamiseen. Perinteiset vappuruoat perunasalaatti, silli, nakit ja tippaleivät eivät ole lähelläkään gourmet-elämystä. Siksi voisikin olla virkistävä kokemus juhlia vappua kerrankin hyvän ruoan äärellä. Valmista ystävillesi tai perheellesi herkullinen vappuateria, jonka pääosassa ei siis ole alkoholin nauttiminen, vaan ruoasta nauttiminen.

5. Boikotoi piknikille menoa

Piknik kuuluu vappuun kuin nenä päähän. Piknik kuulostaa teoriassa hyvältä ajatukselta, mutta käytännössä ajatus ei kuitenkaan toimi yhtä hyvin. Maassa istuminen on epämukavaa, sillä jalat puutuvat ja takapuoli kylmettyy viileää maata vasten. Ruohikko on täynnä ötököitä ja pörriäisiä jotka kiertelevät sinnikkäästi ruokien ympärillä, ja ovat omiaan pilaamaan ruokahalun.

Kuohuviinilasitkaan eivät tahdo pysyä pystyssä nurmikolla, vaan kaatuilevat jatkuvasti kastellen sekä piknikhuovan, että juhlijoiden vaatteet tahmealla kuohujuomalla. Ulkona on myös kylmä ja sairastut mitä luultavimmin flunssaan piknikin päätteeksi. Älä unohda myöskään sitä tosiasiaa, että WC:n löytäminen puiston keskeltä on lähes mahdotonta. Ole siis fiksu, ja jätä piknikille meno väliin tänä vappuna. Syö sen sijaan siististi ja mukavasti sisätiloissa!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja