Eikö vaalimakkara enää riitä? "Raikku" luki auroja ja ennusti tarot-korteista SDP:n vaalitilaisuudessa – "Päädyttiin ratkaisuun, että otetaan vähän kepeämpää ohjelmaa"

Sdp tarjosi lauantaina vaaliteltalla makkaran sijasta Tarot-korteista ennustaneen Raikun ja taikurin. Puolueen Pirkanmaan piirin toiminnanjohtaja kertoo, että tällä kertaa haettiin jotain uutta.

Kauppakeskus Koskikeskuksen aukiolla järjestetyssä tilaisuudessa avattiin Pirkanmaan sosiaalidemokraattien vaalikevät.

Toiminnanjohtaja Harri Sandell kertoo, että idea "Raikusta" ja aurojen lukemisesta tuli puolueen ohjelmaryhmältä.

– Ohjelmaryhmä pohtii tällaisia tilaisuuksia ja sitä ohjelmaa, mitä sinne laitetaan. Tässä tapauksessa päädyttiin sellaiseen ratkaisuun, että otetaan vähän kepeämpää ohjelmaa. Otettiin sitten taikuri, ongintaa lapsille, letitystä lapsille ja sitten tällainen ennustaja, Sandell sanoo.

Sandell myös muistuttaa, että yksi ohjelmanumero on jäänyt hieman ennustajapuheiden jalkoihin.

– Meillä oli myös räppäri siellä esiintymässä.

Ihmisiä kiinnosti

Toiminnanjohtaja Sandell kertoo, että Pirkanmaan demareilla oli neljä vuotta sitten samanlainen kekkeri Koskikeskuksessa. Verrattuna siihen porukkaa oli nyt tuplasti.

"Ennustaja-Raikku" tai muut sirkushuvit eivät selitä kokonaan Sandellin mukaan kasvanutta kiinnostusta. Sdp:n kannatusluvut ovat tänä keväänä toisella tasolla kuin neljä vuotta sitten.

Kysymykseen siitä, onko ennustaja sdp:n jäsen, Sandellilla on tyhjentävä vastaus.

– En osaa sanoa, en tiedä hänen nimeänsäkään. Ja vaikka se olisikin tiedossa, tällaiset puolueen jäsenyydethän ovat salassapidettäviä asioita.

Seuraavaksi jotain uutta

Sandellin mukaan hän oli lauantaina niin kädet täynnä töitä, ettei ehtinyt seurata, oliko ”Raikku” suosittu. Jälkeenpäin Sandell on kuullut, että kävijöitä riitti kaikilla pisteillä.

Aurojen lukija otti mainoksen mukaan asiakkaalta pienen maksun. Sandell sanoo, ettei tiedä summan suuruutta. Rahat sai ennustaja itse, sdp:n Pirkanmaan piiri ei Tarot-korteilla netonnut.

Ennustaja on herättänyt runsaasti keskustelua sosiaalisessa mediassa. Viesteissä on muun muassa naureskeltu sille, että makkara on nyt korvattu Tarot-korteilla. 

Sandell sanoo, että perinteinen herkku ei ole kadonnut mihinkään. Ulkona järjestettävissä tilaisuuksissa saa makkaraa ja hernekeittoa.

Toiminnanjohtaja arvelee, että tämäntyyppinen sirkushuvi oli nyt tässä. Kevään vaalitilaisuuksissa keksitään sitten jotain uutta.

 

Lue myös:

    Uusimmat