Eikö raha kelpaa? Verottajalta uupuu vielä 70 000 palautusta saavan tilitiedot!

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna 3,6 miljoonalle henkilölle. Yli 70 000 palautuksia saavaa ihmistä ei kuitenkaan ole ilmottanut verottajalle tilinumeroaan. Aikaa on vielä, sillä palautukset rapsahtavat asiakkaiden tileille 11. joulukuuta. 

Mitä verottaja ajattelee talkoolla tehtystä työstä? Katso video!

Talkootyö verottajan silmin 8:57

Verovuoden 2017 veronpalautuksia maksetaan 3,6 miljoonalle henkilöasiakkaalle yhteensä 2,9 miljardia euroa.

Verottajan mukaan tilinumerotieto puuttuu vielä yli 70 000 asiakkaalta. Jos tilinumero ei ole Verohallinnon tiedoissa, veronpalautus maksetaan maksuosoituksena. Maksuosoituksen voi lunastaa OP:n kassapalveluita tarjoavista konttoreista 19.12.2018 alkaen 28 päivän ajan maksuilmoituksen päiväyksestä.

Verottaja muistuttaa, että maksuosoituksesta voi tulla palautusten saajalle kuluja. Osuuspankit perivät maksuosoituksen lunastamisesta hinnastonsa mukaisen palvelumaksun.

– Ilmoittamalla tilinumeronsa asiakas saa veronpalautuksensa tililleen huomattavasti nopeammin ja myös ilman kuluja, verottaja neuvoo.

Uuden tai muuttuneen tilinumeron voi ilmoittaa OmaVerossa viimeistään 11. marraskuuta veronpalautuksen saamiseksi tilille.

Jos asiakas ei ole varma, onko Verohallinnon tiedoissa oleva tilinumero oikea, tiedon voi tarkistaa OmaVerosta ja ilmoittaa siellä tarvittaessa uuden tilinumeron. Palveluun kirjaudutaan verkkopankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella.

Huoltaja voi ilmoittaa 9.11.2018 alkaen OmaVerossa tilinumeron myös alaikäisen lapsensa puolesta.

Verkkopalveluiden uudistamisen vuoksi Verohallinnon palveluissa on rajoitteita, joiden aikana tilinumeroa ei voi ilmoittaa OmaVerossa. OmaVero sulkeutuu 1.11. kello 15.30 ja avautuu 9.11. kello 9.

Lue myös:

    Uusimmat