Mainos

Eihän sinulta tai lähipiiristäsi löydy tällaista latauskaapelia? Edes teippaaminen ei estä tulipaloriskiä: "tuo siihen vain lisää palavaa ainetta"

11:00

Monilla voi löytyä kotoa vaarallinen matkapuhelimen tai jonkin muun elektroniikan latauskaapeli, joka on rikkoutunut. Vaikka kaapeli kuljettaisi vielä virtaa laitteeseen, on tulipaloriski silti olemassa.

Sähkölaitteiden turvallisuus on noussut nyt keskusteluun. MTV kertoi viime viikolla useista sähkölaitteisiin liittyvistä riskeistä ja niiden aiheuttamista tulipaloista. Esimerkiksi kuvaputkitelevisio on oikea paloturvallisuusriski. Lisäksi kerroimme 14-vuotiaasta tytöstä, joka kuoli laturista saamaansa sähköiskuun.

Tukesin sähkötuotteiden ryhmäpäällikkö Hannu Mattila kertoo, että rikkinäiset vialliset latauskaapelit ja laturit tulisi viedä kierrätykseen ja hankkia tilalle uusi.

– Rikkinäisiä sähkölaitteita ei pitäisi ikinä käyttää. Tässä on se riski, että tänne tulee oikosulku ja johto alkaa kuumeta. Tulipalon vaara on lähinnä se, joka siitä koituu, kertoo Mattila katsoessaan iPhonen laturia, jossa laturin päässä oleva muovisuojaus on revennyt, Mattila kertoo.

Valitettavan monelta löytyy kuitenkin kotoa vastaavanlainen, jostain kohtaa rikkoutunut, latauskaapeli. Lisäksi kaapelin korjausyritys esimerkiksi teipillä ei ole tavaton näky.

– Teippi ei paranna oikosulun vaaraa yhtään. Teippi tuo vain lisää palavaa ainetta siihen kuumenevaan paikkaan, Mattila toteaa.

Katso videolta koko keskustelu kodin sähkölaitteiden turvallisuudesta!

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.