Mainos

Ei pöllömmät pöntöt? Tee itse perässä

Nyt on priima-aika rakentaa ja huoltaa linnunpönttöjä. Mallia voi ottaa vaikkapa näistä Pyhäjärvellä rakennetuista pöntöistä, joita koristaa tuttu logo.

Pöntöt uuteen uskoon loihtinut Seija Pyhtilä kertoo päätyneensä maalaamaan MTV3:n logon pönttöihin miettiessään, millä konstilla saisi pysymään tikkalinnut erossa pikkulintujen kodista. Se, pelottaako pöllölogo tikat pois, jää vielä nähtäväksi.

– Kokeilen nyt tätä konstia, kokemus tuo sitten vastauksen tähän, Pyhtilä kertoo.

– Se musta muovisuojus siinä reiän ympärillä on siinä, etteivät tikat hakkaa sitä. Aamulla kun heräsin, niin välähti, että sehän muistuttaa aivan MTV3:n logoa! Päivällä sitten aloin maalata pönttöä ja minusta – vaikkei se nyt välttämättä ole aivan samanlainen kuin se logo – aika lailla se sitä muistuttaa, Pyhtilä kertaa idean syntyprosessia.

Linnunpönttöjen kanssa puurtaminen kuuluu vahvasti Pyhtilän kevätrutiineihin.

– Me uusitaan linnunpönttöjä joka kevät ja syksyisin niitä tyhjennetään ja puhdistetaan. Nyt kun nämä laitetaan paikoilleen niin meillä on 20 pönttöä puissa. Meillä on niin kovasti lintuja, että täytyy olla linnunpönttöjä, Pyhtilä perustelee.

Pikkulintuja "maikkarimajat" ovat ehtineet jo kovasti kiinnostaa. Pesimäaikaa odotellessa pönttöjä katsastamassa ovat käyneet ainakin jo talitintit sekä sinitiaiset.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.