Mainos

"Ei ollut koskaan hyvä missään" – Air Berlin hakeutuu konkurssiin

4:19

Saksan toiseksi suurin lentoyhtiö Air Berlin ilmoitti tänään hakeutuvansa konkurssiin. Yhtiön lentojen arvioidaan kuitenkin jatkuvan vielä kolmen kuukauden ajan. Toistaiseksi konkurssi-ilmoituksella ei ole ollut vaikutusta yhtiön Suomen lentoihin. Yhtiön toimintojen myynnistä neuvotellaan parhaillaan.

MTV Uutisten Saksan kirjeenvaihtaja Tapio Nurminen sanoo, että Air Berlin ei koskaan löytänyt paikkaansa paljon kilpailuilla markkinoilla.

– Air Berlin oli alunalkaen halpalentoyhtiö, mutta ei pysynyt siinä konseptissa. Yhtiö lähti tavoittelemaan isompaa, kuin mihin se pystyi. Se pyrki lyömään Lufthansan, Euroopan suurimman lentoyhtiön. Yhtiö ei oikeastaan ollut koskaan hyvä missään, joten tässä nyt ollaan.

Nurminen arvio, että konkurssilla on vaikutusta myös Finnairiin.

– Kyllä sillä vääjäämättä varmaan on vaikutusta, koska Air Berlinillä on ollut erittäin suuri merkitys Finnairin Aasian syöttölennoille. Finnairin täytyy miettiä, miten tämä hoidetaan jatkossa.

Air Berlinillä on viikoittain noin 25 lentoa Helsingistä.

Air Berlinin pääomistaja on Arabiemiraateista kotoisin oleva lentoyhtiö Etihad Airways. Yhtiö ilmoitti lopettavansa Air Berlinille rahoittamisen. Air Berlin on ollut pitkään tappiollinen.

Nurminen arvioi, että Air Berlinin jonkinlaista fuusiota Lufthansan kanssa valmistellaan. Hän sanoo myös, että halpalentoyhtiöt kuten EasyJet ottavat luultavasti hoitaakseen Air Berlinin reittejä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.