Ei herkille: Tämän festivaalin osallistujilta vaaditaan rautaista vatsaa

Lontoolaisessa näyttelyssä on tarjolla herkullista mutta todella kuvottavan näköistä suuhunpantavaa. Herkkunäyttelyn tarkoituksena on lisätä tietoutta erilaisista sairauksista.

Englantilainen leipuri Gillian Bell on tunnettu leivoksistaan, joiden esillepano ei ole niinkään silmää hivelevä. Naisen leivokset ovat iloisen värisiä, mutta niiden ulkomuoto on kuin suoraan leikkauspöydältä – kakut näyttävät silmämunilta, aivoilta ja muilta ruumiinosilta.

– On tylsää tehdä samanlaisia kakkuja, joita kaikki muutkin tekevät. Sen sijaan on hauskaa tehdä ällöttäviä leivoksia ja seurata niitä maistavien ihmisten ilmeitä! Osa ihmisistä käy suoraan kakkujen kimppuun, mutta toiset eivät yksinkertaisesti pysty edes maistamaan niitä, vaikka ne herkullisia ovatkin, Bell nauraa.

Tällä kertaa kuuluisan leipurin luomuksia nähdään lontoolaisen St Bart's Pathology Museumin 26.-28.10. järjestämillä Eat Your Heart Out -ruokafestivaaleilla.

Festivaalin tarkoitus on lisätä yleisön tietoisuutta erilaisista taudeista, ja tarjolla on esimerkiksi sairastuneiden sydänten ja tupakoitsijan keuhkojen näköisiä kakkuja.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja