Ei enää scifiä: Yhdysvaltain ilmavoimat tutkii tosissaan, miten Auringon voiman voisi siirtää avaruudesta taistelukentille

Yhdysvaltain ilmavoimat suunnittelee projektia, joka oltaisiin ennen leimattu helposti pekäksi scifi-unelmoinniksi.

Space.com-sivusto kertoo, että Yhdysvaltain ilmavoimien tutkimuslaboratorio on kypsyttelemässä teknologiaa, jonka avulla avaruudessa kerättäisiin Auringon energiaa. Saatu energia siirrettäisiin tämän jälkeen Maahan hyötykäyttöön.

Yhdysvaltain ilmavoimien mukaan energian siirtämisellä olisi hyötyä maaoperaatioiden taistelukentillä, joissa tarvitaan luotettavaa energianlähdettä.

0:45
Video: Auringon ääni on huminaa ja värinää.

Viranomaisten mukaan maassa olevilla aurinkopaneeleilla on mm. tilan ja ilmaston asettamat rajoitteensa, kun taas kiertoradalle lähetettävät paneelit kykenevät hyödyntämään Auringon energiaa täysimääräisesti.

Suunnitelman mukaan satelliitit muuntaisivat aurinkoenergian ja siirtäisivät sen radioaaltoina Maahan, jossa vastaanottimet puolestaan muuttavat RF-energian käyttökelpoiseksi energiaksi.

Tässä vaiheessa ei ole kuitenkaan tarkoitus tehdä varsinaista toimintavalmista taistelukenttien energiansiirtojärjestelmää, vaan vasta kypsytellä teknologiaa erilaisten kokeilujen avulla.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja