Mainos

Ei enää harmaita ja nuhjuisia vaatteita! Helpoilla vinkeillä pidät valkoiset vaatteet valkoisina

Näitä keinoja noudattamalla estät valkoisen pyykin värjäytymen ja pidät vaatteet kirkkaina pidempään. 

Juuri mikään ei ole masentavampaa kuin viikata uusi, valkoinen paita kaappiin ja huomata, kuinka nuhjuisilta vanhat vaatteesi näyttävät uuteen verrattuna. Sinä voit kuitenkin vaikuttaa osaltasi siihen, että näin ei pääse käymään.

Noudata seuraavia neuvoja ja pidä valkoiset vaatteet valkoisina pidempään. 

Pese jokaisen käyttökerran jälkeen

Valkoiset vaatteet kannattaa pestä jokaisen tai joka toisen käyttökerran jälkeen. Ihon rasva ja hiki muuttavat kankaan helposti keltaiseksi tai harmaaksi, joten ne kannattaa pestä pois mahdollisimman nopeasti. Kankaaseen jämähtäneet tahrat voi olla vaikeampi poistaa myöhemmin.

Poista tahrat mahdollisimman nopeasti

Hien lisäksi myös muihin tahroihin kannattaa käydä käsiksi niin pian kuin mahdollista. Hiero nestemäistä pesuainetta likatahroihin ja anna vaikuttaa noin vartin ajan ennen kuin heität vaatteen pesukoneeseen. Vaikka vaatteessa ei olisikaan näkyviä tahroja, kannattaa valkoisten paitojen kainalot käsitellä pesuaineella ikävien yllätysten välttämiseksi.

Pese valkoiset ja värilliset vaatteet aina erillään

Tämä neuvo on tuttu monelle, mutta kuinka moni noudattaa tätä jokaisella pesukerralla? Tämän neuvon noudattaminen kuitenkin kannattaa, sillä värilliset vaatteet muuttavat valkoiset vaatteet helposti harmaiksi. Kun teet tämän, voit käyttää valkopesussa myös valkaisuainetta tai liankerääjää, jolloin saat pidettyä valkoiset vaatteet hohtavan valkoisina pesusta toiseen.

Ole tarkkana pesuainemäärissä

Liiallinen tai liian vähäinen pesuaineen käyttö voi tehdä valkoisista vaatteista harmaita ja likaisen näköisiä. Jos pesuainetta on liian vähän, kankaan sisään jämähtäneet tahrat eivät peseydy pois toivotulla tavalla pesevien ainesosien puutteen vuoksi. Jos pesuainetta käytetään puolestaan liikaa, puhtaisiin vaatteisiin voi jäädä ikäviä pesuainejäämiä, jotka ovat haitaksi kankaan lisäksi myös iholle.

Älä ylikuormita pesukonetta

Moni meistä kerää pyykkikorin täyteen ennen pesukoneen käynnistämistä. Pyykinpesukonetta ei kuitenkaan kannattaisi täyttää liian täyteen, sillä vaatteet tarvitsevat pesutilaa puhdistuakseen kunnolla. Älä siis odota pyykkikoneen käynnistämistä, sillä riittävä pesutila antaa vaatteille optimaalisen puhdistustehon.

Pese vaatteet niin kuumassa kuin mahdollista

Mitä kuumempaa vettä käytät, sitä enemmän bakteereita tulet hävittäneeksi. Korkeat lämpötilat myös poistavat enemmän likaa, joka aiheuttaa valkoisten vaatteiden haalistumisen. Varo kuitenkin vahingoittamasta vaatteitasi ja tarkista jokaisen vaatteen hoito-ohje erikseen.

Älä kuivaa turhaan

Kuivausrumpu on kätevä apu saada vaatteet kuiviksi nopeasti, mutta liiallinen kuivatus voi vahingoittaa vaatteitasi ja tehdä niistä nuhruisen näköisiä. Käytä kuivausrumpua siis vain niin kauan kuin on tarpeen.  

Video: Tiedätkö, kuinka saat lavuaarin helposti puhtaaksi? Katso videolta helppo vinkki! 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.