Ei aina pelkkää hyötyä – tätä laihduttamisen varjopuolta harva tulee ajatelleeksi

Pienentyneeseen vaa'an lukemaan saattaa liittyä myös mielialan laskua, väittävät tutkimukset.  

Muutaman kilon painonpudotuksesta sanotaan usein olevan hyötyä terveydelle, mutta tällä on myös kääntöpuolensa. Business Insiderin julkaisema video paljastaa, että aivan kaikki painoaan pudottaneet eivät tunne oloaan hyväksi laihdutusurakan jälkeen. Laihtumisen on nimittäin todettu olevan yhteydessä masentuneeseen mielialaan. 

Myös laihdutustavalla todettiin olevan merkitystä

Erään tutkimuksen mukaan osallistujat, jotka olivat onnistuneet pudottamaan yli viisi prosenttia kehonpainostaan viimeisen neljän vuoden aikana, kokivat huomattavasti enemmän masentuneisuutta kuin ne, jotka olivat pysyneet samoissa mitoissa. 

Laihduttajat raportoivat masentuneisuudesta jopa 52 prosenttia todennäköisemmin kuin ne, jotka olivat pysyneet ajanjakson aikana samoissa mitoissa.

Kyse ei kuitenkaan välttämättä ole pelkästä laihtumisesta vaan siitä, millä keinoilla olet laihduttanut. Eräässä toisessa tutkimuksessa verrattiin nimittäin vähähiilihydraattista ja vähärasvaista ruokavaliota keskenään.

Vuoden jälkeen molempia ruokavalioita noudattaneet olivat laihtuneet keskimäärin 13,6 kiloa, mutta ne, jotka olivat rajoittaneet ruokavaliostaan rasvaa, tunsivat olonsa huomattavasti paremmaksi kuin hiilihydraattien saantia rajoittanut ryhmä.

Lähde: BusinessInsider 

***

1:29

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja