Eeva Litmasen kassi:

- neulamuikkuja - kiinankaali - avokadoja - mustikoita

Aki Wahlmanin ja Eeva Litmasen menu:

Friteerattuja muikkuja

100 g tuoreita muikkuja 1 dl vehnäjauhoja 1 rkl maissijauhoja 1 rkl leivinjauhetta 3 dl vettä suolaa

Kuivaa muikut, jauhota vehnäjauhossa ja paista kuumassa öljyssä rapeaksi.

Paistettuja muikkuja

100 g muikkuja vehnäjauhoja timjamin oksa 2 valkosipulin kynttä

Jauhota ja paista voissa yrttien sekä valkosipuliviipaleiden kanssa.

Sitruunamarinoitua muikkuja

1/2 sitruunaa 1 tl sokeria suolaa sitruunan kuorta

Sekoita ainekset keskenään ja marinoi seoksessa muikut.

Avocado-perunapuretta

200 g jauhoista perunaa 1/2 avokado 50 g voita suolaa

Keitä perunat, soseuta ja lisää joukkoon voi sekä avokadopalat.

Avokado-paprikasalaattia

avokado punainen paprika 1/2 punasipuli valkosipulin kynsi 2 basilikan lehteä

Sekoita ainekset keskenään ja tarjoile.

Mustikkashotti

100 g mustikkoita 1 rkl sokeria vaniljatanko 1 dl kuohukermaa

Kuumenna mustikka, sokeri ja vaniljatangon siemenet. Paseeraa siivilän läpi ja laita lasiin. Koristele kuohukermalla.

Kiinankaalilisäke

100 g kiinankaalia 1 rkl fariinisokeria 1/2 sitruunan kuorta

Freesaa voissa kiinakaalisuikaleet. Lisää fariinisokeri ja sitruunan kuorta. Hauduta 2 min.

Lue myös:

    Uusimmat