Tältä näyttää vapautuneen miehen hymy! Eduskunnasta pudonnut Touko Aalto on jättänyt pettymykset taakseen: "Olen paremmassa kunnossa kuin koskaan"

#HuomisenTerveys: Tiede nujertaa sairauksia ja jokaisella meistä on oikeus olla mukana 3:06:51
Katso videolta keskustelu, johon Touko Aalto hyppäsi yllättäen mukaan!

Tänä kesänä Touko Aallolla piti olla erilainen rooli Porissa SuomiAreena-tapahtumassa kuin aiempina vuosina. Vihreiden entinen kansanedustaja on ollut tuttu näky keskustelulavoilla, mutta nyt ilman kansanedustajan paikkaa jäänyt Aalto tuli viettämään kesäpäivää yleisöön.

Tai niin hän luuli. 

– Olen tällainen varamiespalvelu, hyväntuulinen mies nauraa. 

– Istuin kahvilla ja kävi ilmi, että oli tapahtunut peruuntuminen. Järjestäjä tuli tuttavallisesti kysymään, että Touko hei, voisitko hypätä lavalle. Sanoin heti, että tottakai, vanhasta tottumuksesta. 

Asiantuntijat kiittelivät Aaltoa jälkikäteen suorista sanoista, jotka kumpuavat miehen mukaan uudenlaisesta vapaudesta, ilman kansanedustajan roolia. 

"Tottakai se on kova paikka"

Aalto jäi eduskunnan ulkopuolelle varasijalle kerättyään Keski-Suomen vaalipiirissä hieman yli 3000 ääntä. Aalto toimi vielä puoli vuotta ennen vaaleja puolueensa puheenjohtajana, mutta sairastuminen masennukseen kuitenkin vei puheenjohtajuuden.

– Politiikka on sellainen asia, että se on ikään kuin verenkierrossani. Se on osa identiteettiäni ja juureni ovat Arkadianmäellä vahvasti. Tottakai se on kova paikka (pudota), mutta toisaalta turha jäädä niitä surkuttelemaan. Pitää vaan tehdä niitä asioita, jotka ovat omissa käsissä. 

Nyt hän on kuitenkin uudenlaista virtaa täynnä.

– Ajattelen sen niin, että kukaan ei ole 100 prosenttisesti terve, eikä 100 prosenttisesti sairas, vaan jotain siltä väliltä. Mutta sen voin sanoa, että olen fyysisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin, koska minulla on ollut aikaa treenata.

Elämän palapelin kokoamista

Maantiepyöräilyä ja lenkkeilyä harrastava mies kertoo kulkevansa lenkeillään sinne, minne mieli tekee. Porvoon, Sipoon ja Kirkkonummen maastot ovat tulleet tutuiksi. 

– Aika usein ajelen pitkin Uuttamaata, sellaisia puolensadan kilometrin lenkkejä. 

Vihreiden entinen puheenjohtaja aloitti kesäkuussa työt Gesund Partners -konsulttiyhtiössä.

Työssään hän toimii sosiaali- ja terveysalan parissa ja yrittää nykypestissään löytää ratkaisuja ja vaihtoehtoja siihen, miten ongelmia voisi ennaltaehkäistä palveluiden avulla. 

– Kaikki on uuden rakentamista ja elämän palapelin uudelleen kasaamista. 

Lue myös:

    SuomiAreena-videot

    Uusimmat